‘Nduja bruschetta met burrata

‘Nduja bruschetta met burrata

Ik heb laatst ‘nduja ontdekt! Ik zag het ineens hier en daar voorbijkomen en als je zo nieuwsgierig bent als ik, dan wil je iets onbekends meteen uitproberen! Dus ik besloot een bestelling te plaatsen bij een Italiaanse webshop, zodat ik er ook eens mee aan de gang kon 🙂 En dat beviel hartstikke goed!

‘Nduja is namelijk een soort smeerbare pittige chorizo achtige worst. Echt heel erg lekker en vol smaak. Doordat de ‘nduja zelf zo ramvol smaak zit, combineert ie heel erg goed met burrata. Burrata is namelijk heerlijk romig en wat subtieler van smaak. Samen met de verse basilicum heb je zo echt een goddelijke combi!

Mocht je nou ook nieuwsgierig zijn en ook zo’n stuk ‘nduja kopen, dan kun je er ook deze heerlijke pasta mee maken. En houd vooral mijn website in de gaten. Want mijn stuk ‘nduja is nog niet op, dus er volgen zeker nog meer recepten!

Smakelijk 🙂

'Nduja bruschetta met burrata en basilicum
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

‘Nduja bruschetta met burrata

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 24 bruschetta’s
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 'nduja
  • 1 bol burrata
  • verse basilicum

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stokbrood in sneetjes. Bestrijk elk sneetje stokbrood met wat goede olijfolie. Strooi hier wat peper en zout over. Leg de broodjes in een enkele laag op een ovenrooster en rooster ze in zo'n 5 minuutjes lichtbruin.
  • Smeer de broodjes in met een laagje 'nduja. Verdeel daar vervolgens wat burrata over en knip er wat verse basilicum overheen.
  • Zo simpel is het! Geniet ervan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.