Ik vind dit echt een topgerecht. Dit is gewoon een simpele pasta, maar voor mij echt Italië. Ik vind ingrediënten zoals salsiccia (of salsicce), trofie pasta, ‘nduja en burrata gewoon heerlijk. En in dit gerecht gooi je alles lekker bij elkaar, dus dat is helemaal fantastisch natuurlijk! Een heerlijke pasta die goed op smaak is, een beetje spicy is en lekker romig door de burrata!
Een perfecte pasta dus voor doordeweeks. Want moeilijk is ie niet om te maken. Je moet alleen zorgen dat je alle ingrediënten in huis hebt, en het liefst haal je dat wel bij een Italiaanse delicatessenzaakje, zodat je ook echt goede ingrediënten hebt. Ik weet dat de Albert Heijn bijv. ‘nduja heeft, in een potje, maar ik blijf toch voorstander van de stukken ‘nduja zoals je deze bij de Italiaan vindt.
En ook salsiccia worstjes zijn bij een Italiaan (of uit Italië) echt lekkerder dan de ‘venkelworstjes’ die je hier af en toe kunt vinden. Kijk dus even waar je de ingrediënten haalt voor de allerlekkerste smaak!
Smakelijk 🙂
Pasta salsiccia met ‘nduja en burrata
Ingredients
- 300 gram korte dikke pasta bijv. trofie
- scheutje olijfolie
- 300 gram salsiccia
- 2 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 150 gram 'nduja
- 1 el tomatenpuree
- 1 blik tomatenstukjes
- scheut rode wijn
- 30 gram geraspte parmezaanse kaas
- 1 tl venkelzaad
- 1 tl oregano
- 1 bol burrata
Instructions
- Kook de pasta al dente in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een grote wokpan. Snijd de salsiccia worstjes in stukken en bak ze mooi bruin en knapperig.
- Maak ondertussen de sjalotten schoon en snipper deze. Voeg ze toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee.
- Maak dan de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg ook toe aan de pan en bak nog een minuut of twee mee.
- Voeg vervolgens de 'nduja toe en bak totdat deze is gesmolten. Voeg dan het blik tomatenblokjes toe, samen met een flinke scheut rode wijn.
- Breng de saus op smaak met geraspte parmezaanse kaas, venkelzaad en oregano. Roer goed door en laat pruttelen totdat de saus wat is ingedikt.
- Giet de pasta af en roer deze door de saus. Verdeel de pasta over 4 borden en verdeel hier ook de burrata overheen. Garneer evt. nog met gedroogde chiliflakes.
Beste Evie,
Ben pas later op je site terecht gekomen. Heerlijke recepten maak je ! Ben ouwe knar van 77 maar gek van koken en wokken. Ook bovenstaand gerecht gemaakt.Was echt heerlijk pittig door toevoeging van de “”n duja . Heb diverse recepten van je opgeslagen voor later.