Pasta alla salsiccia

Pasta alla salsiccia

Toen ik laatst in Italië was heb ik wat salsiccia worstjes mee naar huis genomen. Gelukkig kun je ze hier in Nederland ook op verschillende plekken krijgen (Lidl verkoopt deze bijv. ook in de Italiaanse themaweken) want je kunt er heerlijke dingen mee maken!

Deze pasta was mijn eerste creatie met dit heerlijke worstje, maar geloof mij, daar gaan er nog veel meer van volgen. Want dit is geen gewone worst, of gewoon gehakt. Deze Italiaanse salsiccia is heerlijk op smaak gebracht met onder andere venkel en dat proef je!

Samen met de simpele roomsaus met kaas, maar je er een heerlijke simpele pasta van. Omdat de smaken van de salsiccia best wel sterk zijn, kun je er prima een kruid als salie bij gebruiken. Deze smaken vond ik echt heerlijk bij elkaar.

Serveer er een simpele Italiaanse salade bij en je maaltijd is klaar! Geniet ervan 🙂

Pasta alla salsiccia: Pasta met Italiaanse venkelworst
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Pasta alla salsiccia

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram pasta naar keuze
  • 300 gram salsiccia (Italiaanse venkelworst) alleen de vulling
  • peper en zout
  • 0,5 tl gemalen venkel
  • verse nootmuskaat van ongeveer een half nootje
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 scheut witte wijn
  • 150 ml kookroom
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 4 salieblaadjes
  • chili flakes

Instructies

  • Kook de pasta al dente in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Bak het salsiccia gehakt rul en breng op smaak met peper, zout, gemalen venkel en verse nootmuskaat.
  • Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan het gehakt in de pan en bak een paar minuutjes mee totdat de ui gaar is.
  • Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Bak de knoflook nog ongeveer 1 minuutje mee met de ui.
  • Blus vervolgens af met de witte wijn en roer er dan ook de kookroom doorheen. Breng de saus op smaak met geraspte parmezaanse kaas.
  • Hak de salieblaadjes fijn en roer deze samen met de pasta door de saus. Bestrooi de pasta met wat chili flakes naar smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.