Tuna melt courgettes

Tuna melt courgettes

Ik had courgettes in de tuin die op moesten én zin in een makkelijk recept. Dus dat werden deze tuna melt courgettes. Supersimpel om te maken, maar wel héél erg lekker! En semi-gezond omdat je ook lekker veel groenten binnenkrijgt 🙂

Ik gebruik het liefst tonijn op olie omdat ik vind dat die het lekkerst is. Maar je kunt uiteraard ook tonijn op water gebruiken als je dat liever hebt. Zorg er in beide gevallen in ieder geval voor dat de tonijn goed uitgelekt is, zodat de vulling niet te nat wordt.

En strooi zoveel kaas over de courgettes heen als je wil. Ben je een echte kaasliefhebber, dan kun je misschien zelfs 2 zakjes cheddar gebruiken! Ik gebruikte 1 zakje (van de supermarkt) voor 2 personen en dat vond ik al lekker veel kaas!

Smakelijk 🙂

Tuna melt courgettes
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Tuna melt courgettes

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 25 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 2 dikke courgettes
  • 2 kleine blikjes tonijn op olie
  • 1 rode ui
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl sriracha
  • 1 tl limoensap
  • peper en zout
  • 1 zakje geraspte cheddar

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Halveer de courgettes en schraap de pitjes er met een lepel uit. Bestrooi de courgettes op de snijkant met wat peper en zout.
  • Maak de rode ui schoon en snipper deze. Meng dit met de uitgelekte tonijn, mayonaise, sriracha en het limoensap. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Vul de courgettehelften met het tonijnmengsel. Bestrooi dit vervolgens met de geraspte cheddar en bak zo'n 20 tot 30 minuten in de oven of totdat de kaas gesmolten is en de courgette zacht is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.