Italiaanse gevulde courgettes

Italiaanse gevulde courgettes

De courgetten zijn in het seizoen! Als je een eigen moestuin hebt, dan weet je dat waarschijnlijk maar al te goed 😉 Want courgettes komen nooit alleen! Ik merk het heel goed in mijn eigen moestuin.. De courgettes blijven komen en op een gegeven moment weet je niet meer wat je er mee moet maken! Laat me je daarbij helpen 🙂

Want deze gevulde courgettes met Italiaanse kipgehakt zijn super lekker! En heel erg makkelijk om te maken. Je mengt het gehakt, vult de courgettes en de oven doet de rest van het werk. Klinkt goed toch? En je eet ook nog relatief gezond, want je krijgt lekker veel groente binnen! Zeker als je er ook nog een lekkere salade als bijgerecht bij serveert. Heerlijk veel groenten op een zomerse avond 🙂

Heb je nog meer courgette inspiratie nodig? Bekijk dan eens de rest van mijn recepten met courgette. Keuze genoeg!

Smakelijk 🙂

Italiaanse gevulde courgettes
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Italiaanse gevulde courgettes

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 25 minuten
Totale bereidingstijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 2 courgettes

Vulling

  • 300 gram kipgehakt
  • 2 el pijnboompitjes
  • 2 el zongedroogde tomaatjes julienne gesneden
  • 2 el groene pesto
  • 30 gram geraspte mozzarella
  • zout en peper
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden

Topping

  • extra geraspte mozzarella

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de uiteinden van de courgettes en snijd ze doormidden. Haal met een lepeltje de zaadjes uit de courgettes.
  • Zet alvast een ovenschaal klaar waar de courgettes naast elkaar in passen.

Courgettes vullen

  • Meng het gehakt met de pijnboompitjes, zongedroogde tomaatjes, groene pesto en geraspte mozzarella.
  • Breng goed op smaak met zout, peper en de Italiaanse kruiden.
  • Meng het gehakt goed door elkaar en verdeel over de 4 courgette helften.
  • Bestrooi met nog wat extra geraspte mozzarella.
  • Bak de courgettes in 20 tot 25 minuten mooi gaar, totdat de mozzarella mooi lichtbruin is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.