Passimoncello: Limoncello met passievrucht

Passimoncello: Limoncello met passievrucht

Sinds ik vorig jaar een keer limoncello hebt gemaakt, wilde ik het graag al eens met passievruchten maken.. Eigenlijk al voordat de passimoncello (hier in Eindhoven in ieder geval) een hype werd. Maar nu is natuurlijk wel het perfecte moment om zelf passimoncello te maken!

Dus ik ging er voor! En persoonlijk vind ik ‘m lekkerder dan de officiële passimoncello die je in de winkel koopt. Die is namelijk wat dikker en doet me meer aan vruchtensap denken dan aan limoncello. Deze passimoncello heeft het frisse en licht-bittere van limoncello, met een goede passievruchtensmaak eraan. Precies zoals je ‘m wil hebben dus!

Lekker als shot na de maaltijd, maar ook prima te drinken met een ijsklontje erin op een warme dag (niet als shot). Gewoon een heerlijk zomers drankje dus!

Ps. Je hebt nu heel veel kale citroenen over.. Maak er eens zelf limonade van!

Geniet ervan 🙂

Passimoncello maken: Passievrucht limoncello
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Passimoncello: Limoncello met passievrucht

Voorbereiding 30 min
42 d
Totale bereidingstijd: 42 d 30 min
Porties: 2 flessen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • glazen flessen

Ingrediënten

Voorbereiding

  • 1 liter wodka
  • 15 citroenen
  • 4 doosjes passievruchtblokjes uit de diepvries

Afmaken

  • 400 ml water
  • 100 gram suiker

Instructies

  • Schil met een dunschiller de gele schillen van de citroenen (niet het wit, want dat is bitter). Verdeel dit over 2 glazen flessen.
  • Los de passievruchtblokjes op in de wodka (totdat ze gesmolten zijn). Zorg dat het goed gemengd is en verdeel dit ook over de 2 flessen.
  • Zet dit 6 weken op een donkere koele plek om te trekken. Keer de flessen wekelijks een paar keer om zodat alles weer even goed mengt.

Passimoncello afmaken

  • Verwarm de suiker met het water totdat alle suiker is opgelost. Laat dan afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Zeef de wodka goed en gooi de citroenschillen en passievruchtenpitjes weg. Meng de passievrucht-wodka met het suikerwater en verdeel weer over de 2 flessen. Je hebt nu passimoncello gemaakt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling