Sinds ik vorig jaar een keer limoncello hebt gemaakt, wilde ik het graag al eens met passievruchten maken.. Eigenlijk al voordat de passimoncello (hier in Eindhoven in ieder geval) een hype werd. Maar nu is natuurlijk wel het perfecte moment om zelf passimoncello te maken!
Dus ik ging er voor! En persoonlijk vind ik ‘m lekkerder dan de officiële passimoncello die je in de winkel koopt. Die is namelijk wat dikker en doet me meer aan vruchtensap denken dan aan limoncello. Deze passimoncello heeft het frisse en licht-bittere van limoncello, met een goede passievruchtensmaak eraan. Precies zoals je ‘m wil hebben dus!
Lekker als shot na de maaltijd, maar ook prima te drinken met een ijsklontje erin op een warme dag (niet als shot). Gewoon een heerlijk zomers drankje dus!
Ps. Je hebt nu heel veel kale citroenen over.. Maak er eens zelf limonade van!
Geniet ervan 🙂
Passimoncello: Limoncello met passievrucht
Extra benodigdheden
- glazen flessen
Ingrediënten
Voorbereiding
- 1 liter wodka
- 15 citroenen
- 4 doosjes passievruchtblokjes uit de diepvries
Afmaken
- 400 ml water
- 100 gram suiker
Instructies
- Schil met een dunschiller de gele schillen van de citroenen (niet het wit, want dat is bitter). Verdeel dit over 2 glazen flessen.
- Los de passievruchtblokjes op in de wodka (totdat ze gesmolten zijn). Zorg dat het goed gemengd is en verdeel dit ook over de 2 flessen.
- Zet dit 6 weken op een donkere koele plek om te trekken. Keer de flessen wekelijks een paar keer om zodat alles weer even goed mengt.
Passimoncello afmaken
- Verwarm de suiker met het water totdat alle suiker is opgelost. Laat dan afkoelen tot kamertemperatuur.
- Zeef de wodka goed en gooi de citroenschillen en passievruchtenpitjes weg. Meng de passievrucht-wodka met het suikerwater en verdeel weer over de 2 flessen. Je hebt nu passimoncello gemaakt!
Ik heb hem gemaakt volgens recept en hij bevriest in de vriezer moet ik hem anders bewaren zoja hoelang?
Hi Edwin,
Je kunt de passimoncello het beste om een koele en donkere plek (kelder, schuur of berging ofzo) bewaren voor 6 weken en de fles regelmatig keren. Zo staat het ook in het recept omschreven. Succes!
Klopt dat heb ik ook gedaan maar bedoel na het maken en afwerken hoelang is ie dan houdbaar en hoe te bewaren
Ik heb ‘m ongeveer 2 maandjes bewaard, gewoon in de kast.
Beste Edwin, als je deze “cello” met alcohol van een hoger percentage maakt (vb 96° – doe ik altijd), zal deze niet bevriezen wanneer je deze bewaart in de vriezer. Zo heb ik steeds limoncell, arancello en frambocello liggen en deze bevriezen niet.
Hallo een vraagje als je frambozen gello maakt is dat het zelfde recept als die passievrucht gello gr en bedankt
Bedankt voor je vraag, helaas heb ik nog nooit limoncello van frambozen gemaakt, dus ik durf niet te zeggen dat je dit op dezelfde manier kunt doen, maar probeer het vooral! Moet bijna wel lekker zijn, toch?
Je spreekt van vier doosjes passievruchtenblokjes. Kan je ook verse passievruchten gebruiken? En zo ja, hoeveel exemplaren moet je dan nemen voor dezelfde hoeveelheid als in je recept?
Je kunt ook verse passievruchten gebruiken, alleen gaat dat waarschijnlijk erg duur worden. In elk diepvriesdoosjes zit 250 gram passievruchtenpulp. Dus in totaal gebruik je 1 kilo vulling, wat neerkomt op ruim 1 tot 1,5 kilo verse passievruchten. En qua smaak denk ik niet dat je veel beter uit bent omdat de diepvries passievrucht juist lekker veel sap bevat, wat veel smaak aan de passimoncello geeft. Mijn advies zou dus wel zijn om de diepvries passievrucht te gebruiken, als is het alleen maar om de kosten 😉
Wat doe je met al die citroenen die je over hebt als je alleen de schil gebruikt??
Ik maakte er citroenlimonade van: https://eviekookt.nl/homemade-citroen-limonade/