Mango passievrucht ijs

Mango passievrucht ijs

Ik heb een supervette en fijne ijsmachine gekocht! En nu ben ik ijsverslaafd haha :p Net een slecht timing eigenlijk, want de zomer is net voorbij.. Maargoed, dan heb ik in ieder geval wat lekkere ijsrecepten klaarstaan voor komende zomer! Of misschien voor kerst? Ik maak dit recept overigens met een ijsmachine, maar het kan ook prima zonder. Dan kost het je alleen wel wat meer moeite en tijd. Om het ijs luchtig en romig te krijgen, is het namelijk belangrijk dat je het ijs regelmatig doorklopt. Het liefst elk half uur!

Maar heb je nou wel een ijsmachine? Dan maak je vooral je eigen leven een stukje makkelijker. Persoonlijk houd ik daar wel van 🙂 Je maakt dan het mengsel, koelt het af naar kamertemperatuur en in je draaiende ijsmachine bevriest het vervolgens tot heerlijk roomijs. Klinkt goed toch? En makkelijk? Dat is het dus ook 🙂

En de smaak van dit ijs is ook echt top! Heerlijk zoet van de mango en lekker fris van de passievrucht en limoen. Echt een van de heerlijkste smaakcombinaties die er zijn, vind ik. Zeker proberen dus!

Smakelijk 🙂

Mango passievrucht ijs

Mango passievrucht ijs

Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 1 liter

Extra benodigdheden

  • ijsmachine (optioneel)

Ingrediënten

  • 4 eidooiers
  • 100 gram suiker
  • 350 ml slagroom
  • 200 ml melk
  • 1 mango
  • 250 gram passievruchtenpulp (diepvries)
  • 1 limoen

Instructies

  • Mix de eidooiers met de suiker tot een dik, bleek en luchtig mengsel. Verwarm ondertussen de helft van de slagroom met alle melk in een pannetje. Breng het niet aan de kook!
  • Giet dit mengsel dan (onder voortdurend kloppen) bij het bleke eimengsel. Roer goed door en doe het weer terug in het pannetje. Breng het tegen de kook aan en laat het in 10 tot 15 minuten inkoken tot een mooie dunne vla.
  • Maak de mango schoon en pureer het vruchtvlees. Roer dit samen met het bevroren passievruchtenpulp door de vla. Blijf roeren totdat alle passievrucht gesmolten is. Klop de rest van de slagroom stijf en schep dit met een spatel door het afgekoelde mengsel. Rasp hier ook de schil van 1 limoen doorheen. Spatel nog even door totdat je een mooi egaal mengsel hebt.
  • Gebruik je een ijsmachine? Doe het mengsel dan nu over in de ijsmachine en draai het in een uurtje tot mooi luchtig roomijs, doe het daarna over in een grote diepvriesdoos en zet het in de diepvries. Gebruik je geen ijsmachine? Doe het ijsmengsel dan over in een grote diepvriesdoos en zet het in de diepvries. Roer het ieder half uur door met de garde zodat er geen ijskristallen vormen. Blijf dit doen totdat je mooi dik roomijs hebt.

Notities

Let op! Zelfgemaakt ijs wordt meestal vrij hard in de diepvries. Haal het daarom zo'n 15 minuten voordat je het wil serveren uit de diepvries. Dan heeft het tijd om wat zachter te worden en is het lekkerder en makkelijker eten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling