Passievrucht panna cotta met mango en kokos

Passievrucht panna cotta

Panna cotta is eigenlijk wel mijn go-to nagerecht als ik gasten heb. Je kunt namelijk eindeloos variëren met panna cotta. Ik denk dat elke smaak wel geschikt is voor een panna cotta. Deze keer ging ik voor een lekker tropische panna cotta, met passievrucht, mango en kokos!

En daar maakte ik ook nog een heerlijk sausje bij, wat eigenlijk niet meer is dan ingekookt vruchtensap met suiker :p Maar wel een perfecte aanvulling op de romige panna cotta! Echt een perfecte afsluiter van je maaltijd 🙂 Ik serveerde deze tropische panna cotta na een Thaise avond, vond ik er wel bij passen.

Ik maakte de panna cotta in siliconen vormpjes en deed ze even in de vriezer omdat ik anders echt geen idee had hoe ik ze er weer uit kreeg.. De vormpjes liepen namelijk wat toe, beetje onhandig. Maar je kunt panna cotta ook prima in een glaasje of ramequin maken!

Smakelijk 🙂

Passievrucht panna cotta met mango en kokos
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Passievrucht panna cotta

Voorbereiding 30 minuten
Opstijven:4 uur
Totale bereidingstijd: 4 uur 30 minuten
Porties: 6 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Panna cotta

  • 3 gelatineblaadjes
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 gram suiker
  • 0,5 doosje mango (diepvries)
  • 0,5 doosje passievrucht (diepvries)

Passievruchtensaus

  • 1,5 doosje mango (diepvries)
  • 1,5 doosje passievrucht (diepvries)
  • 75 gram suiker

Garnering

  • verse passievrucht
  • verse munt

Instructies

  • Laat de mango en passievrucht ontdooien

Panna cotta

  • Week de blaadjes gelatine in koud water totdat ze zacht zijn. Dit duurt zo'n 10 minuutjes. Vaak staat op de verpakking hoelang je de gelatine moet laten weken.
  • Verwarm ondertussen de slagroom, kokosmelk en de suiker in een pannetje totdat de suiker is opgelost (net tegen de kook aan). Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg deze toe aan de warme room.
  • Pureer de mango en voeg samen met de passievrucht toe aan het panna cotta mengsel. Zeef dit en giet het mengsel in 6 vormpjes of glaasjes en laat tenminste 4 uur afgedekt in de koelkast opstijven.

Passievruchtensaus

  • Pureer de mango en verwarm dit samen met de passievrucht en suiker in een pannetje totdat het ingekookt is tot een mooie dikke saus (30 tot 60 minuten). Zeef de saus en laat afkoelen.
  • Serveer de panna cotta met de saus en garneer met verse passievrucht en verse munt
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.