Kimchi bibmbap met kimchi mandu

Kimchi Bibimbap met kimchi mandu

De Koreaanse keuken is hip en lekker! En een van de meest bekende gerechten is de Koreaanse bibimbap. Voor deze bibimbap gebruikte ik zelfgemaakte kimchi mandu, maar je kunt deze ook prima bij de toko halen, daar hebben ze ook voldoende opties namelijk. Daarnaast gebruikte ik ook wat heerlijke producten van Oh Na Mi zoals de kimchi mayonaise, kimchi en gochujang. Zo krijg je echt de kimchi smaak in deze bibimbap!

Een bibimbap is eigenlijk een soort poké bowl, maar dan officieel geserveerd in de Koreaanse bibimbap bowl waardoor de rijst op de bodem krokant wordt. Helaas heb je daar een gasfornuis voor nodig, en ik kook op inductie, dus moet ik het met ‘gewone rijst’ doen. Maakt niet zo heel veel uit, want dan is het nog steeds heerlijk!

Voordat je de bibimbap eet, roer je alles (behalve dan mandu) lekker door elkaar zodat de smaken goed gemengd zijn! Dip de kimchi mandu nog even in wat extra kimchi mayonaise en je maaltijd is compleet.

Geniet ervan!

Kimchi bibmbap met kimchi mandu
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Kimchi Bibimbap met kimchi mandu

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram basmatirijst
  • 1 komkommer
  • zonnebloemolie
  • 250 gram taugé
  • 300 gram bundelzwammen
  • 1 el sojasaus
  • 150 gram julienne wortel
  • kimchi zoveel als je wil!
  • 12 kimchi mandu zelfgemaakt of van de toko
  • 4 eieren
  • gochugaru
  • gochujang
  • kimchi mayonaise

Instructies

Bibimbap

  • Kook de basmatirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat lekker uitstomen.
  • Maak de komkommer schoon en snijd deze in plakjes. Zet opzij totdat je het weer nodig hebt.
  • Bak de taugé in een klein scheutje zonnebloemolie totdat ze net niet meer rauw zijn. Zet opzij.
  • Bak de paddenstoelen in een klein scheutje zonnebloemolie met de sojasaus.
  • Bak 4 spiegeleitjes in een scheutje zonnebloemolie, breng op smaak met peper, zout en gochugaro. Houd warm.

Mandu stomen

  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op matig vuur. Leg de mandu hier met de onderkant naar beneden in en bak ze in 3 tot 5 minuten mooi krokant aan de onderkant (check na 4 minuutjes).
  • Als je mandu mooi bruin en krokant zijn besprenkel je ze met 50 ml water en doe je het deksel op de pan.
  • Stoom de mandu in 5 minuten mooi gaar, al het water zou dan verdampt moeten zijn.

Bibimbap

  • Verdeel de rijst over 4 kommen. Verdeel hier een voor een de komkommer, wortel, taugé, paddenstoelen, kimchi en mandu over. Leg het gebakken eitje in het midden.
  • Garneer de bibimbap met gochugaru, gochujang en kimchi mayonaise.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.