Deze geroosterde edamame zijn zĆ³ makkelijk om te maken, maar wel echt het perfecte bijgerecht als je een Japanse maaltijd eet. Bijvoorbeeld eens wat anders dan de edamame die je bij de sushi krijgt š
Ik maakte laatst bijvoorbeeld verschillende soorten gyoza en vond dit wel een leuk en lekker bijgerechtje voor bij de gyoza. Lekker om tussendoor de geroosterde edamame te snacken. En zo krijg je ook nog wat groenten binnen.
Of serveer ze bij zelfgemaakte (of gehaalde) sushi. Ook leuk als topping op een pokĆ©bowl. Zoals je leest, kun je er heel veel kanten mee op! Fijn ook, zeker omdat ze zo makkelijk om te maken zijn š
Smakelijk!
Geroosterde edamame met gochugaru
Ingrediƫnten
- 300 gram edamame uit de diepvries
- scheutje sesamolie
- zout en peper
- gochugaru of gewone chiliflakes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de edamame in een ovenschaal en verdeel hier wat sesamolie overheen.
- Breng op smaak met peper, zout en gochugaru. Schep goed om en rooster voor 30 minuten in de oven. Roer regelmatig.