Kimchi gyoza met kipgehakt

Kimchi gyoza met kipgehakt

Ik plande een dagje in om samen met een vriendin verschillende soorten gyoza te maken. We maakten maar liefst 4 verschillende gyoza, allemaal anders, maar allemaal echt super lekker! We maakten onder andere deze heerlijke kimchi gyoza die we uiteraard vulden met kimchi, maar ook met kipgehakt en we brachten het op smaak met gochujang, gochugaru en donkere sojasaus. Echt heerlijk!

Ik had een heerlijk pakketje gekregen van Oh Na Mi met hun kimchi, kimchi saus, kimchi mayonaise en gochujang. Dus die wilde ik eigenlijk allemaal graag uitproberen en dat lukte prima in dit recept! Ik serveerde de kimchi gyoza namelijk met de kimchisaus (niet helemaal mijn ding) en de kimchi mayonaise (echt goddelijk!) en gebruikte de kimchi en gochujang voor in de vulling.

Wist je trouwens dat gyoza Japanse dumplings zijn en ze in Korea eigenlijk mandu eten? Het enige verschil is dat je gyoza bakt en stoomt en je mandu kookt, stooft of frituurt. Maar volgens mij is deze manier van bereiden ook prima geaccepteerd in Korea. Dus deze kimchi gyoza of kimchi mandu zijn eigenlijk een soort fusion tussen Japan en Korea. Maar dat past prima bij Korea, de Koreaanse keuken is namelijk een en al fusion 🙂

Deze keer gebruikte ik kant-en-klare gyoza vellen, omdat we er zo veel gingen maken. Maar wil je echt alles from-scratch doen, dan kun je de gyoza vellen ook zelf maken 🙂 Kijk daarvoor even naar het recept van mijn andere gyoza!

Smakelijk 🙂

Kimchi gyoza met kipgehakt (Koreaanse mandu)
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Kimchi gyoza met kipgehakt

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 30 gyoza
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 pakje gyoza vellen uit de diepvries
  • 300 gram kipgehakt
  • 200 gram kimchi van goede kwaliteit
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember
  • 1 tl gochujang
  • 0,5 tl gochugaru
  • 1 tl donkere sojasaus
  • zout en peper

Instructies

  • Leg de gyoza velletjes op tijd uit de diepvries en laat in de verpakking ontdooien.
  • Doe voor de vulling het kipgehakt in een grote schaal. Hak de kimchi mooi fijn en doe dit bij het gehakt.
  • Maak de knoflook en de gember schoon. Hak de knoflook fijn en rasp de gember. Doe dit beiden samen met de gochujang, gochugaru en donkere sojasaus bij het gehakt.
  • Meng het gehakt goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Bak een klein stukje van de vulling als proefstukje. Is het voldoende op smaak? Voeg anders nog wat peper en zout toe.

Gyoza vullen

  • Pak een lepeltje vulling en schep dit in het midden van het plakje deeg. Maak je vinger lichtjes nat en bevochtig daarmee de buitenste rand van het deegvelletje.
  • Vouw het deeg dubbel en vouw het deeg aan één kant in kleine vouwtjes dicht. Gewoon met je vingers dichtdrukken zou voldoende moeten zijn. Bewaar de gyoza onder plasticfolie of een schone licht vochtige theedoek totdat je ze allemaal gevouwen hebt.

Gyoza bakken

  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op matig vuur. Leg de gyoza hier met de onderkant naar beneden in en bak ze in 3 tot 5 minuten mooi krokant aan de onderkant (check na 4 minuutjes).
  • Als je gyoza mooi bruin en krokant zijn besprenkel je de gyoza met 50 ml water en doe je het deksel op de pan.
  • Stoom de gyoza in 5 minuten mooi gaar, al het water zou dan verdampt moeten zijn.
  • Ik serveerde de kimchi gyoza met kimchisaus en kimchi mayonaise van Oh Na Mi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.