Coq au vin blanc met abrikozen en pruimen

Coq au vin blanc met abrikozen en pruimen

Stoofpotjes zijn altijd goed, zeker als je een goede hoeveelheid bier of wijn toevoegt. Geeft zoveel smaak aan het gerecht! Deze coq au vin blanc stoof je in een hele fles witte wijn mooi gaar. Waardoor je, in combinatie met de pruimen en abrikozen, een heerlijke volle en zoete saus krijgt. Met een beetje umami van het spek.

Ik serveerde hier een bloemkoolpuree bij met wat versgebakken brood om in de saus te dopen. Echt heel erg lekker! De bloemkoolpuree paste er ook echt heel erg goed bij, ik denk omdat bloemkool ook een beetje zoetig is.

Michelle koos er ook een heel erg interessante en lekkere wijn bij uit! Ondanks dat de wijn en het eten allebei super lekker waren, was de match niet zo goed. Toch zou ik even bij Michelle kijken naar de wijn, want deze was echt fantastisch lekker en het verhaal erbij echt heel erg leuk! Maar bij deze coq au vin kun je beter een lekkere boterige chardonnay (uit Californië) ofzo schenken. Past er denk ik een stuk beter bij 🙂

Smakelijk!

Coq au vin blanc met abrikozen en pruimen
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Coq au vin blanc met abrikozen en pruimen

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 150 gram guanciale of pancetta
  • 1 kilo drumsticks of kippenbouten
  • peper en zout
  • klontje boter
  • 3 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el bloem
  • 1 fles witte wijn
  • kippenbouillonblokje
  • paar takjes rozemarijn
  • paar takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 100 gram gedroogde pruimen

Instructies

  • Snijd de guanciale (of pancetta) in blokjes. Bak dit in een diepe stoofpan mooi krokant (zonder boter of olie). Schep uit de pan en gebruik het bakvet voor het bakken van de kip.
  • Kerf de kip rondom in met een scherp mes en kruid rondom goed met peper en zout. Bak de kip in het achtergebleven bakvet mooi bruin. Schep ook de kip uit de pan.
  • Verhit een klontje boter in de pan. Maak de uien schoon en snijd in partjes. Voeg deze toe aan de kip in de pan. Maak ook de knoflook schoon, snipper en voeg ook toe aan de pan. Schep alles even goed om.
  • Voeg dan de bloem toe en bak een paar minuutjes mee. Voeg vervolgens de witte wijn en het kippenbouillonblokje toe.
  • Schep de kip en de guanciale weer in de pan en roer alles goed door elkaar. Roer er ook de verse kruiden doorheen.
  • Halveer de pruimen en abrikozen en roer deze ook door de coq au vin. Laat een uur stoven, waarvan een half uur met deksel en een half uur zonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.