Panbroodjes met chorizo en gamba’s

Panbroodjes met chorizo en gamba’s

Ik heb al vaker van dit soort broodjes gebakken, maar dan met verschillende soorten vullingen. Het idee voor een vulling van chorizo en gamba’s zat echt al heel erg lang in mijn hoofd. Maar ik heb altijd heel erg veel ideeën, dus het duurde even totdat ik deze broodjes ook echt maakte, maar ze zijn er!

En ze zijn lekker! Want gamba’s en chorizo passen gewoon heel erg goed bij elkaar. Het lichtzoete van de gamba’s vult het zoutige van de chorizo echt heel erg goed aan. Dat met wat extra paprikapoeder en een scheutje witte wijn, maakt het echt een gouden combi.

Het deeg dat ik voor de broodjes gebruik, komt van mijn pita recept af. Heerlijke zachte fluffy broodjes, maar dan alvast gevuld voordat je ze bakt. Gaat prima! En daardoor trekt de smaak van de vulling ook wat in het deeg. Heel erg lekker 🙂

Smakelijk!

Panbroodjes met chorizo en gamba's
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Panbroodjes met chorizo en gamba’s

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 30 minuten
Rijzen:1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 45 minuten
Porties: 8 broodjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Deeg

  • 380 gram patentbloem
  • 7 gram gedroogde gist
  • 1 el suiker
  • 1 el olijfolie
  • 150 ml lauwwarme melk
  • 150 ml lauwwarm water
  • 1 el zout

Vulling

  • 300 gram verse chorizoworstjes
  • 1 el paprikapoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 gram gamba's
  • scheutje witte wijn
  • chiliflakes naar smaak
  • zout en peper naar smaak
  • bosje verse peterselie

Instructies

Deeg

  • Mix alle droge ingrediënten voor het deeg (behalve het zout) in een mengkom en giet er langzaam de natte ingrediënten bij. Mix met de standmixer (of kneed met de hand) in ongeveer 10 minuutjes tot een mooi soepel deeg.
  • Voeg het zout toe en kneed nog zo'n 5 minuten. Dek af met een vochtige theedoek en laat in de mengkom ongeveer een uurtje rijzen totdat het deeg in volume is verdubbeld.

Vulling

  • Haal het chorizo gehakt uit de worstjes en bak dit rul in een droge pan. Voeg het paprikapoeder toe en bak nog even mee.
  • Maak de knoflook schoon en hak fijn. Bak dit ongeveer 1 minuutje mee.
  • Snijd de gamba's in stukjes en bak ook even mee totdat ze net roze zijn. Blus af met een scheutje witte wijn.
  • Breng op smaak met verse peterselie, chiliflakes, zout en peper. Meng alles goed door elkaar en laat afkoelen.

Broodjes vullen

  • Verdeel het deeg in 8 bolletjes en rol ze een voor een op een met bloem bestoven aanrechtblad uit tot mooie platte rondjes. Dek de rest van de bolletjes af onder folie of een theedoek wanneer je een bolletje deeg uitrolt.
  • Leg een achtste van de vulling op het platte deeglapje en vouw het deeg om de vulling heen. Knijp goed dicht met je vingers. Draai het broodje om en maak het voorzichtig met je handen wat platter en rek het uit tot een wat groter plat broodje.
  • Als er hier en daar een stukje vulling uitsteekt is dat niet zo erg, maar probeer het deeg zo heel mogelijk te laten.
  • Bak de broodjes in een hete pan met een beetje olijfolie totdat ze aan beide kanten mooi bruin zijn. Bak eventueel ook de broodjes even op de zijkant.
  • Doe dit totdat je alle broodjes hebt gebakken, voeg telkens wat nieuwe olijfolie toe. Houd ze warm onder een theedoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.