10x Brood bakken!

10x Brood bakken!

Dit verzamelartikel heb ik speciaal geschreven voor wie wel brood wil bakken, maar niet te moeilijk wil doen. Ik ben zelf namelijk ook geen top-bakker, maar deze broodrecepten kan ik zelfs maken, dus jij ook! De ene uit de pan, de andere wel uit de oven, maar allemaal net zo lekker. En wie weet is dit een eerste stap naar je eigen zuurdesembrood! Zo ver ben ik zelf in ieder geval nog lang niet.. Vandaar deze 10 makkelijke broodrecepten voor je 🙂

1. Pita

Griekse pita: De echte Griekse pitabroodjes

Deze Griekse pita zijn écht mega lekker én ze zijn ook lekker makkelijk om te maken. Je deeg moet wel even een uurtje rijzen, en daarna bak je de pita gewoon lekker in de pan. Houd ze warm onder een theedoek en je hebt heerlijke zachte pitabroodjes.

>> Naar recept voor Griekse pita

2. Pizza brood

Pizza babka met pepperoni

Ik maak al een tijdje babka deeg, voor zowel zoete als hartige broden. Voor dit pizzabrood gebruikte ik babkadeeg dat ik vulde met tomatensaus, pepperoni en lekker veel kaas natuurlijk. Op die manier krijg je dit heerlijke smaakvolle gevulde pizzabrood!

>> Naar recept voor pizzabrood

3. Portugees panbrood

Bolo de caco: Portugees brood van zoete aardappel

Toen ik op Madeira was, at ik dit fantastische Portugese panbrood voor het eerst. Heerlijk krokant en gerookt van buiten en lekker chewy van binnen. Dit is heel makkelijk brood om te maken, en écht lekker!

>> Naar recept voor Portugees panbrood

4. Bapao

Broodje bapao met zoete varkensvlees vulling

Dit is een wat ander soort brood dan de rest in het lijstje. Bapao moet je namelijk stomen! En dan krijg je zo’n heerlijk fluffy sticky broodje 🙂 Deze bapao vulde ik met zoet varkensvlees, maar je kunt van dit deeg ook bao buns maken die je daarna zelf nog vult met een lekkere vulling naar keuze.

>> Naar recept voor bapao

5. Focaccia

Homemade focaccia: De beste focaccia maak je zo!

Deze focaccia is heerlijke! Je ziet zelf hoe mooi luchtig het brood is, precies wat je wil van een focaccia. Dit recept is dan ook wel weer de meest bewerkelijke van allemaal in het lijstje. Maar wat mij betreft nog steeds goed te doen, kost vooral wat tijd.

>> Naar recept voor focaccia

6. Breekbrood

Breekbrood met groene pesto en mozzarella

Dit breekbrood is heerlijk voor bij een brunch, ontbijt of borrel 🙂 Het deeg kun je voor verschillende typen breekbrood gebruiken. Deze keer topte ik ‘m af met groene pesto en geraspte mozzarella. Maar je kunt ze bijvoorbeeld ook alleen met kaas toppen of met iets anders lekkers naar keuze.

>> Naar recept voor breekbrood

7. Oreo babka

Oreo babka met uno penotti

Brood hoeft natuurlijk niet altijd hartig te zijn, zoet brood is ook hartstikke lekker! Daarom ook deze heerlijke oreo babka in het lijstje 🙂 Een heerlijk zoet deeg met een vulling van uno penotti en zwarte oreo. Genieten dit!

>> Naar recept voor oreo babka

8. Scones

Blueberry scones met clotted cream, lemon curd en blauwe bessen jam

Scones zijn denk ik echt één van de makkelijkste broodjes om te maken. En ook met scones kun je eindeloos variëren. Ik vind zoete scones lekkerder dan hartige, maar als je wil kun je ook hartige scones maken. Deze zoete scones vulde ik in ieder geval met blauwe bessen, heerlijk!

>> Naar recept voor blueberry scones

9. Flatbread

Flatbread maken met dit simpele flatbread recept!

En als we kijken naar hartig brood, dan zijn flatbreads waarschijnlijk het makkelijkst om te maken. Het deeg voor flatbreads hoeft niet te rijzen, want ze moeten lekker flaky blijven. Daardoor zijn ze ook zó klaar!

>> Naar recept voor flatbreads

10. Kaneelbroodjes

Pecan kaneelbroodjes met monchou frosting: Cinnamon rolls

En we eindigen met nog een zoet broodje. Deze heerlijke cinnamon rolls met pecannootjes moet je gewoon eens proberen! Doordat je gistdeeg gebruikt, krijg je prachtige gerezen fluffy broodjes, met een zachte kaneelvulling. Dit wil je 🙂

>> Naar recept voor kaneelbroodjes

Ik hoop dat bovenstaande lijst je wat lekkere inspiratie geeft om zelf eens aan de slag te gaan met het bakken van brood! Zoals je ziet kun je het jezelf zo moeilijk of makkelijk maken als je wil. Met deze (relatief) makkelijke broodrecepten moet het jou zéker ook lukken. En waar je zin in hebt, ligt natuurlijk helemaal bij jou! 🙂 Heb je een van de broodrecepten geprobeerd, laat dan zeker een reactie voor me achter onder dit bericht: vind ik leuk 🙂 Of bekijk één van mijn andere broodrecepten.

Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.