Pasta met chorizo en gamba’s

Pasta met chorizo en gamba’s

Ik vind de combinatie van gamba’s en chorizo echt top! De gamba’s zijn namelijk heerlijk zacht en zoet en de uitgebakken chorizo is heerlijk zout en krokant. Je kunt dus al best wat recepten op EvieKookt vinden met een combi van chorizo en gamba’s, en vanaf vandaag nog eentje extra!

Deze keer maakte ik er een simpel tomatensausje bij met wat paprikapoeder en een pepertje voor een klein beetje pit. Dit is gewoon weer zo’n heerlijk Italiaans gerechtje. Heerlijk simpel en een beetje Mediterraanse fusion, moet kunnen toch 🙂

Ik gebruikte trofie pasta voor dit recept, maar in principe kun je gewoon de pasta kiezen die je zelf lekker vindt. Ik vindt trofie lekker, omdat die nog lekker stevig blijft na het koken. De Lidl heeft deze pastasoort in de Italiaanse weken en anders kun je ‘m denk ik ook wel vinden bij een Italiaans delicatessenzaakje of bij de Sligro!

Smakelijk 🙂

Pasta met chorizo en gamba's in tomatensaus
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Pasta met chorizo en gamba’s

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram pasta naar keuze (ik gebruikte trofie)
  • 200 gram verse chorizoworstjes
  • 200 gram gamba's
  • 1 rode peper
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • scheut witte wijn
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • bosje verse basilicum

Instructies

  • Kook de pasta al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water.
  • Snijd de chorizoworstjes in plakjes en bak deze in een droge wokpan mooi bruin en krokant.
  • Maak de rode peper schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak ook eventjes mee.
  • Voeg vervolgens het paprikapoeder en de tomatenpuree toe. Bak ook een paar minuutjes mee.
  • Voeg dan de gamba's toe en bak deze mee totdat ze net roze zijn.
  • Blus af met de witte wijn, roer even door en voeg dan het blik tomatenstukjes toe.
  • Breng de saus op smaak met peper, zout en de geraspte parmezaanse kaas.
  • Roer er de pasta doorheen en garneer met de verse basilicum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.