Chorizo en gamba’s is echt een gouden combinatie. Zoet en zout, past perfect! En laat ik nou altijd een flinke voorraad chorizo hebben.. daar kun je namelijk altijd wel iets lekkers mee maken! Tegenwoordig gebruik ik wel liever verse chorizo worstjes en dan de chorizo uit de supermarkt. Een tijdje terug heb ik een flinke hoeveelheid online besteld (ik kan helaas niet meer terugvinden waar..) en gevacumeerd blijven die lekker lang goed! Zeker als je ze dan ook nog in de diepvries bewaart.
Ik een lekker simpel tomatensausje met mooie grote gamba’s, burrata en verse oregano. Dat klinkt toch gewoon perfect? Ik vind het een ideale maaltijd. Niet te moeilijk, duurt ook niet te lang, maar wel echt super lekker! Perfect voor doordeweeks dus 🙂
En ik vind het ook echt een zomers gerechtje.. Misschien omdat ik er het idee van krijg dat ik in he buitenland zit, of omdat de ingrediënten lekker Mediterraans zijn. Geen idee, maar het voelt goed! Deze eet je dus lekker in het zonnetje met een koud glas wijn erbij!
Genieten 🙂
Orzo met chorizo en gamba’s in tomatensaus
Ingrediënten
- 300 gram orzo
- 1 chorizo worst van ongeveer 200 gram
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 el tomatenpuree
- 500 gram romatomaten
- scheut witte wijn
- geraspte parmezaanse kaas
- Italiaanse kruiden
- 400 gram gamba's rauw & gepeld
- 1 bol burrata
- bosje verse oregano
Instructies
- Kook de orzo al dente in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Haal het vel van de chorizo en snijd het vlees in plakjes. Bak knapperig in een grote wokpan of koekenpan (zonder olie) totdat de chorizo mooi bruin en krokant is.
- Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de chorizo in de pan en bak mee totdat de ui glazig is.
- Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg toe aan de pan en bak maximaal 1 minuutje mee.
- Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee.
- Snijd ondertussen de tomaten in stukjes en voeg deze ook toe aan de pan. Bak totdat de tomaat uit elkaar begint te vallen, blus dan af met de witte wijn.
- Breng op smaak met peper, zout, parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden. Laat eventjes pruttelen.
- Voeg dan de gamba's toe en gaar ze in de saus totdat ze nét roze zijn.
- Schep er de orzo doorheen. Doe de orzo in een grote schaal en leg de bol burrata in het midden. Verdeel wat blaadjes verse oregano over de orzo.