Homemade citroen limonade

Homemade citroen limonade

Ik had besloten om zelf limoncello te maken, maar daar heb je dus alleen de schillen van citroenen voor nodig. Dus ik had een heel hoop citroenen over! Nou wat doe je dan? Limonade maken natuurlijk! 🙂 Het recept voor de limoncello heb ik nog niet – die moet nog een paar weken trekken – maar met deze limonade kun alvast aan de gang!

Ik vond ‘m zelf erg lekker zo: een mooie balans tussen zoet en zuur. Manlief vond ‘m echter iets te zoet en lengde de limonade aan met nog wat extra water, dat kun je natuurlijk altijd nog doen! De gember en de munt geven je limonade nog een wat frisse en scherpe touch. Compenseert het zoete en zure karakter weer een beetje. Een mooie aanvulling vind ik 🙂

En heerlijk dorstlessend op een warme zomerdag! Hopelijk komen die dagen er weer aan.. want de laatste tijd is het niet best gesteld met het weer. Maar kun je dus weer een keertje genieten van het zomerzonnetje? Zet dan vooral deze heerlijke zelfgemaakte citroen limonade op tafel 🙂

Smakelijk!

Homemade citroen limonade met munt en gember
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Homemade citroen limonade

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 1.5 liter
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 250 ml citroensap (van ongeveer 10 citroenen)
  • 150 gram suiker
  • 1 liter water
  • gember ongeveer 5 cm
  • bosje verse munt

Instructies

  • Pers de citroenen uit totdat je 250 ml citroensap hebt. Dat zullen ongeveer 10 tot 12 citroenen zijn. Zet dit opzij.
  • Verwarm een deel van het water met de suiker in een pannetje en roer totdat de suiker is opgelost. Laat dit afkoelen en meng met de rest van het water en het citroensap.
  • Giet het over in een grote kan (of 2 kannen) en zet in de koelkast. Maak de gember schoon en snijd in stukjes. Doe de gember en munt bij de limonade en laat dit even trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.