Rogan Josh curry 2.0

Rogan Josh curry 2.0

Een van mijn favoriete Indiase curry’s is de Rogan Josh. Een heerlijke romige en pittige lamscurry. Hoewel je bijna alle Indiase curry’s met welk vlees dan ook kunt maken, vind ik lamsvlees eigenlijk altijd het lekkerst! Het werd dus tijd om zelf met een recept te komen voor een Rogan Josh curry! En deze heeft inmiddels een flinke update gehad!

Het lekkere aan deze curry is dat ie lekker kruidig is, een beetje pittig en heerlijk romig. Dat is de combinatie van de garam masala, het chilipoeder en de yoghurt. En de tomaten geven net dat kleine zoetje dat deze curry nodig heeft.

Echt één van de lekkerste curry’s uit India die ik tot nu toe heb gegeten. Ik ben nog steeds op zoek naar een goed Indiaas restaurant in omgeving Eindhoven. Zodat ik meer Indiase gerechten kan gaan uitproberen. Maar helaas heb ik deze nog niet gevonden.

De lekkerste Indiase curry’s at ik vooralsnog in een restaurantje op Fuerte Ventura en Madeira. Niet echt de meest logische plek, maar zo lekker!

Serveer deze curry met versgebakken naan of witte rijst en eventueel wat raita. En vooraf kun je misschien wat papadums bakken met een mangochutney of tomatenrelish. Heerlijk om mee te beginnen!

En weet je ook nooit wat je bij een curry moet drinken? Michelle van Mies’ Winejournal pairde deze rode wijn er perfect bij!

Smakelijk!

Rogan Josh curry van lamsvlees uit India
Pin recept Delen op Facebook
5 van 3 stemmen

Rogan Josh uit India

Voorbereiding 30 min
Bereiding 3 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur 30 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 el ghee
  • 4 teentjes knoflook
  • stukje gember van ongeveer 1,5 cm
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el garam masala
  • 1 el kurkuma
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 el gemalen koriander
  • 0,5 tl venkelpoeder
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 romatomaten
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kilo lamsbout zonder bot
  • peper en zout
  • lamsbouillon
  • 200 ml dikke yoghurt
  • bosje verse koriander

Instructies

  • Maak de uien schoon en snipper deze.
  • Verhit de ghee in een stoofpan met dikke bodem en fruit hier de uien in.
  • Maak de knoflook schoon en snipper deze. Maak de gember schoon en rasp deze. Voeg beiden toe aan de pan en bak 1 minuutje mee.
  • Voeg dan de tomatenpuree toe en bak een paar minuutjes mee.
  • Voeg vervolgens alle kruiden toe en bak ze ook ongeveer een minuutje mee.
  • Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan de pan. Bak even mee totdat de kruiden opgenomen zijn door het vocht van de tomaten.
  • Voeg nu ook de laurierblaadjes en het kaneelstokje toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Snijd het lamsvlees in blokjes en kruid rondom goed met peper en zout. Voeg dit ook toe aan de pan, bak een paar minuutjes mee totdat de kruiden goed verdeeld zijn over het vlees.
  • Voeg zoveel bouillon toe totdat het vlees net onder staat. Breng aan de kook en laat op laag vuur met het deksel op de pan ten minste 2 uur stoven.
  • Haal na 2 uur het deksel van de pan en laat de rogan josh curry wat indikken.
  • Voeg na ongeveer een half uur de yoghurt toe en roer nog even goed door. Laat nog een half uurtje pruttelen.
  • Breng de curry eventueel op smaak met extra peper en zout (proef eerst even!)
  • Garneer de curry met verse koriander.
  • Serveer de rogan josh met witte rijst, naan en een komkommer raita.

10 gedachten over “Rogan Josh curry 2.0”

    • Hee Deniz! Ik had deze keer kruiden van TRS Asia’s finest, maar de toko heeft wel meer goede merken. Met de kruiden van Jonnie Boer heb ik nog geen ervaring, maar volgens mij zijn die ook prima ?

      Groetjes,
      Evie

  • Hoi Evie,morgen ga ik deze curry maken en ben heel benieuwd, aangezien het al jaren mijn favoriete indiase curry betreft.
    Wat mij betreft is deze Roghan Josh en indiaas eten in het algemeen het lekkerst bij restaurant Shanty te Hilversum. Ongelooflijk lekker ! Morgen ga ik hem dus maken en zal verslag doen. Bedankt voor je recept.

    • Hoi Erik,

      Wat leuk! Heel eerlijk, mijn favo Indiase curry is ook de Rogan Josh 😉 Dus ik ben heel erg benieuwd wat je van dit recept vindt! Laat het me vooral weten.

      En bedankt voor je tip. Ik woon zelf in Eindhoven, dus het is niet heel erg in de buurt. Maar als ik eens in de buurt van Hilversum ben, zal ik er zeker eens langsgaan.

      Succes met koken morgen en ik hoor heel graag of het lekker was!

      Groetjes, Evie

      • Hoi Lita,

        Ik koop de lamsbouillon bij de Turkse supermarkt. Als je deze niet in de buurt hebt, kun je ook runderbouillon gebruiken.

        Groetjes, Evie

    • Hee Teuntje, Ben daar een paar jaar geleden een keertje geweest en was toen niet heel enthousiast. Maar misschien moet ik het gewoon nog eens proberen! Thanks voor de tip ?

      Groetjes, Evie

    • Hi Anita!

      Dit gerecht is echt een stoofgerecht omdat lamsvlees een lange bereidingstijd heeft. Paneer heeft dat niet, dus dan zou de bereidingswijze inderdaad anders zijn. Je zou kunnen kijken of het lekker wordt met een kortere stooftijd (misschien max 30 minuten?), maar geen idee hoe het dan uitpakt.

      Ik denk dat je op zoek bent naar iets vegetarisch, dus je zou ook dit recept eens kunnen proberen: https://eviekookt.nl/pompoencurry-met-halloumi-en-cashewnoten/ Deze is met halloumi (vind ik zelf smaakvoller dan paneer), maar je zou ‘m ook met paneer kunnen maken.

      Groetjes,
      Evie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling