Rogan Josh uit India

Rogan Josh uit India

Een van mijn favoriete Indiase curry’s is de Rogan Josh. Een heerlijke romige en pittige lamscurry. Hoewel je bijna alle Indiase curry’s met welk vlees dan ook kunt maken, vind ik lamsvlees eigenlijk altijd het lekkerst! Het werd dus tijd om zelf met een recept te komen voor een Rogan Josh curry!

Het lekkere aan deze curry is dat ie lekker kruidig is, een beetje pittig en heerlijk romig. Dat is de combinatie van de garam masala, het chilipoeder en de yoghurt. En de tomaten geven net dat kleine zoetje dat deze curry nodig heeft.

Echt één van de lekkerste curry’s uit India die ik tot nu toe heb gegeten. Ik ben nog steeds op zoek naar een goed Indiaas restaurant in omgeving Eindhoven. Zodat ik meer Indiase gerechten kan gaan uitproberen. Maar helaas heb ik deze nog niet gevonden.

De lekkerste Indiase curry’s at ik vooralsnog in een restaurantje op Fuerte Ventura. Niet echt de meest logische plek, maar zo lekker!

Serveer deze curry met versgebakken naan of witte rijst en eventueel wat raita. En vooraf kun je misschien wat papadums bakken met een mangochutney of tomatenrelish. Heerlijk om mee te beginnen!

Smakelijk!

Rogan Josh uit India
Pin recept Delen op Facebook
5 van 3 stemmen

Rogan Josh uit India

Voorbereiding 30 min
Bereiding 3 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur 30 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

 • 800 gram lamsbout zonder bot
 • 2 el garam masala
 • 1 el kurkuma
 • peper en zout
 • 2 uien
 • 3 teentjes knoflook
 • stukje gember
 • klontje boter
 • scheut zonnebloemolie
 • 1 el tomatenpuree
 • 1 tl chilipoeder
 • 3 laurierblaadjes
 • 4 romatomaten
 • 250 ml lamsbouillon
 • 150 ml dikke yoghurt
 • bosje verse koriander

Instructies

 • Snijd het lamsvlees in blokjes en meng met de garam masala, kurkuma en wat peper en zout. Laat dit ongeveer een half uurtje staan. Snipper ondertussen de uien en de knoflook en rasp de gember. Zet dit opzij totdat je het nodig hebt. Snijd ook de romatomaten alvast in blokjes.
 • Verwarm de boter en zonnebloemolie in een diepe stoofpan en bak hier het vlees (in porties) in bruin. Voeg vervolgens de ui, knoflook en gember toe en bak dit een paar minuutjes mee, bak ook de tomatenpuree eventjes mee. Voeg nu ook het chilipoeder, de laurierblaadjes en de romatomaten toe. Bak eventjes mee. Voeg nu de lamsbouillon toe, zoveel dat het vlees net onderstaat. Doe het deksel op de pan en laat dit 2 tot 3 uur stoven. Hoe langer, hoe malser het vlees wordt.
 • Roer ongeveer 30 minuten voor het einde van de stooftijd de yoghurt door de rogan josh en laat de curry zonder deksel zachtjes door pruttelen. Garneer met wat verse koriander en serveer met witte rijst of naanbrood.

10 gedachten over “Rogan Josh uit India”

  • Hee Deniz! Ik had deze keer kruiden van TRS Asia’s finest, maar de toko heeft wel meer goede merken. Met de kruiden van Jonnie Boer heb ik nog geen ervaring, maar volgens mij zijn die ook prima ?

   Groetjes,
   Evie

 • Hoi Evie,morgen ga ik deze curry maken en ben heel benieuwd, aangezien het al jaren mijn favoriete indiase curry betreft.
  Wat mij betreft is deze Roghan Josh en indiaas eten in het algemeen het lekkerst bij restaurant Shanty te Hilversum. Ongelooflijk lekker ! Morgen ga ik hem dus maken en zal verslag doen. Bedankt voor je recept.

  • Hoi Erik,

   Wat leuk! Heel eerlijk, mijn favo Indiase curry is ook de Rogan Josh 😉 Dus ik ben heel erg benieuwd wat je van dit recept vindt! Laat het me vooral weten.

   En bedankt voor je tip. Ik woon zelf in Eindhoven, dus het is niet heel erg in de buurt. Maar als ik eens in de buurt van Hilversum ben, zal ik er zeker eens langsgaan.

   Succes met koken morgen en ik hoor heel graag of het lekker was!

   Groetjes, Evie

   • Hoi Lita,

    Ik koop de lamsbouillon bij de Turkse supermarkt. Als je deze niet in de buurt hebt, kun je ook runderbouillon gebruiken.

    Groetjes, Evie

  • Hee Teuntje, Ben daar een paar jaar geleden een keertje geweest en was toen niet heel enthousiast. Maar misschien moet ik het gewoon nog eens proberen! Thanks voor de tip ?

   Groetjes, Evie

  • Hi Anita!

   Dit gerecht is echt een stoofgerecht omdat lamsvlees een lange bereidingstijd heeft. Paneer heeft dat niet, dus dan zou de bereidingswijze inderdaad anders zijn. Je zou kunnen kijken of het lekker wordt met een kortere stooftijd (misschien max 30 minuten?), maar geen idee hoe het dan uitpakt.

   Ik denk dat je op zoek bent naar iets vegetarisch, dus je zou ook dit recept eens kunnen proberen: https://eviekookt.nl/pompoencurry-met-halloumi-en-cashewnoten/ Deze is met halloumi (vind ik zelf smaakvoller dan paneer), maar je zou ‘m ook met paneer kunnen maken.

   Groetjes,
   Evie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling