Tomatenrelish uit India

Tomatenrelish uit India

Ik was op zoek naar een simpel, maar fris Indiaas bijgerecht. Ik houd namelijk heel erg van Indiase curry’s en biryani’s, maar weet dan nooit zo goed wat voor groenten ik er bij moet eten. Toen bedacht ik deze supersimpele tomatenrelish. Ik maakte deze samen met mijn versie van de Kip Madras van Knorr en een lekker frisse appel chutney.

Maar in principe kun je deze tomatenrelish als bijgerecht bij elke Indiase maaltijd eten. Combineer het dan met een curry, wat rijst en eventueel zelfgebakken papadums. Mocht je wat meer pit en punch willen, dan kun je meer rode peper en koriander toevoegen. Daardoor krijgt de relish nóg meer smaak.

En heb je over? Neem het dan de volgende dag als lunch mee naar je werk. Zorg dan wel dat je geen afspraken hebt, er gaat namelijk wel een rauw teentje knoflook en rauwe ui in.

Ook lekker als maaltijdsalade met wat gekookte (afgekoelde) witte rijst. Of met wat gebakken pitabroodjes en een yoghurtdip of komkommerraita. Oftewel, eindeloos veel mogelijkheden!

Zie deze tomatenrelish als de Indiase variant van een Italiaanse bruschettamix. Dan weet je ook een beetje wat je van de smaak kunt verwacht. Je zou het dus ook op een gebakken papadum of naanbroodje kunnen eten.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Tomatenrelish uit India
Tomatenrelish uit India
Maaltijd Bijgerechten
Keuken India
Prep Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 rode peper
  • 1 tl komijn
  • 1 tl citroensap
  • 1 el lichte sojasaus
  • zout
  • peper
  • verse koriander
Maaltijd Bijgerechten
Keuken India
Prep Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 rode peper
  • 1 tl komijn
  • 1 tl citroensap
  • 1 el lichte sojasaus
  • zout
  • peper
  • verse koriander
Tomatenrelish uit India
Instructies
  1. Verwijder de vochtige pitjes uit de tomaten met een lepeltje en snijd het vruchtvlees in stukjes. Maak de rode ui schoon en snipper deze fijn. Maak ook de knoflook en de rode peper schoon en snijd deze in heel kleine stukjes. Meng nu alles in een grote kom door elkaar met de komijn, citroensap, lichte sojasaus en zout en peper naar smaak. Garneer met verse koriander. Lekker als bijgerecht bij een Indiase maaltijd.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *