Mangochutney

Mangochutney

Mangochutney is een Indiaas bijgerecht wat je bijvoorbeeld bij een curry of biryani kunt serveren. Zelf vind ik het ook lekker als voorgerecht met papadums.

Bak een mooie stapel papadums en serveer ze met deze heerlijke chutney, een raita en tomatenrelish. Een heerlijke start van een Indiase maaltijd!

Zorg ervoor dat de mangochutney niet te zoet is maar een mooie combinatie heeft van zoet, zuur, pittig en kruidig. In het recept noem ik suiker als optioneel ingrediënt. Ik gebruik het nooit, maar het hangt ook af van de zoetheid van de mango’s. Zijn deze niet zoet genoeg, dan kun je de chutney altijd wat zoeter maken met een beetje suiker.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Mangochutney
Mangochutney
Maaltijd Bijgerechten
Keuken India
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 el mosterdzaad
  • 1 el komijn
  • 1 el gemalen koriander
  • 4 groene kardemompeulen
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 stuks mango
  • limoensap
  • bruine basterdsuiker optioneel
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
Maaltijd Bijgerechten
Keuken India
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 el mosterdzaad
  • 1 el komijn
  • 1 el gemalen koriander
  • 4 groene kardemompeulen
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 stuks mango
  • limoensap
  • bruine basterdsuiker optioneel
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
Mangochutney
Instructies
  1. Snipper de ui, knoflook en rode peper. Verwarm de zonnebloemolie in een hoge pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak de ui, rode peper en knoflook. Voeg na een paar minuten de kruiden toe en bak deze mee totdat ze heerlijk geuren. Gebruik van de kardemompeulen alleen de zaadjes.
  2. Maak de mango schoon en snijd deze in grove stukken. Voeg dit toe aan het kruidenmengsel in de pan en zet het vuur laag. Voeg nu ook de kaneelstokjes toe met een scheutje water. Laat pruttelen totdat de chutney wat is ingedikt en de mango zacht is. Dit zal ongeveer 15 tot 20 minuten duren. Proef de chutney om te bepalen of het nog limoensap, bruine basterdsuiker, zout of peper nodig heeft. Voeg toe naar smaak. Laat de chutney volledig afkoelen. S
  3. Serveer de mangochutney als bijgerecht bij een curry of biryani of als voorgerecht met papadums om te dippen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *