Gegrilde hele kip

Gegrilde hele kip

Ik twijfelde een beetje of ik dit recept wel of niet moest delen.. Het was namelijk echt heel erg lekker, maar op de foto ziet de hele boel er nogal verbrand en donker uit, het was overigens niet verbrand. Maar ik had nogal veel kruiden en een relatief kleine kip. Ik denk dat dit recept dan ook beter werkt met een flink kip van zo’n 2 tot 3 kilo. Ik had een kippetje van 1 kilo en daar was de hoeveelheid kruiden wat te veel voor. Dus eigenlijk had ik wat minder kruiden moeten gebruiken :p

Maargoed, al met al was het een heerlijk recept. Dus ik deel ‘m toch, maar ik denk wel dat ik er binnenkort een nieuwe foto bij ga maken, want ik ben er toch nog niet helemaal blij mee. En merk je dus dat jouw kip ook wat donker wordt. Dek de kip dan op tijd af met een stuk aluminiumfolie, dat werkt ook heel goed! Was ik dus ook een beetje laat mee :p

Serveer je gegrilde kip met frietjes en een frisse salade. En ik weet zeker dat je er blij mee bent, want lekker was het sowieso! 🙂 En schep nog wat bakvet (boter) over de kip, want wie houdt er nou van boter?!

Smakelijk 🙂

Gegrilde hele kip
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Gegrilde hele kip

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Porties: 1 hele kip
Author: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • kernthermometer
  • keukentouw optioneel

Ingredients

  • 1 hele kip van 1 tot 3 kilo, afhankelijk van met hoeveel je er van wil eten
  • 3 el paprikapoeder
  • 1 el persillade of gedroogde peterselie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl (lemon)peper
  • 1 tl zout
  • 1 tl cayennepeper
  • paar klontjes boter

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en zet een braadslee klaar.
  • Meng alle kruiden goed door elkaar en wrijf hier de kip mee in. Bind de kip eventueel op met keukentouw en leg deze in de braadslee. Steek een kernthermometer in het dikste deel van de borst van de kip.
  • Verdeel een aantal klontjes boter over de kip en zet de kip in de oven. Bak de kip tot een kerntemperatuur van 72 graden. Bedruip de kip regelmatig met het bakvet voor een extra lekker resultaat!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.