Griekse revani met sinaasappel en pistache

Griekse revani met sinaasappelsiroop

Ik vind de Griekse desserts altijd heel erg lekker, met de zoete plakkerige siropen. Mijn vriend helaas niet, dus ik maak niet heel vaak van dit soort desserts. Deze revani cake met sinaasappelsiroop was gelukkig niet te zoet en viel wel in de smaak! Ik maakte deze Griekse cake voor mijn Griekse wijn-spijs avond met Michelle van Mies’ Winejournal als afsluiter van ons 4-gangen diner 🙂

En het is geen wijn-spijs avond zonder wijn natuurlijk. Michelle pairde hier een heerlijke zoete Griekse wijn bij. Een 100% muscat wijn die dus heerlijk past bij een zoet dessert. Wil je meer weten over de wijn? Neem dan vooral een kijkje bij Michelle, zij kan je er alles over vertellen!

Laat de sinaasappelsiroop lekker lang intrekken, daar wordt je revani heerlijk zacht (en een beetje soppig) van waardoor de smaken extra goed intrekken. En zorg dat zowel de cake als de siroop afgekoeld zijn voordat je ze bij elkaar doet. Voor het beste resultaat!

Smakelijk 🙂

Griekse revani met sinaasappel en pistache
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Griekse revani met sinaasappelsiroop

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 1 cake
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • rechthoekige springvorm

Ingrediënten

Revani cake

  • 150 gram tarwebloem
  • 150 gram semolina
  • 80 gram amandelmeel
  • 1,5 tl bakpoeder
  • mespunt zout
  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 2 sinaasappels
  • 4 eieren
  • 200 gram Griekse yoghurt

Sinaasappelsiroop

  • 180 gram suiker
  • 200 ml water
  • 4 sinaasappels
  • 2 el citroensap
  • 1 kaneelstokje
  • 1 vanillestokje

Topping

  • pistachenootjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Bekleed het bakblik met bakpapier en vet goed in.

Cakebeslag

  • Meng de bloem, semolina, het amandelmeel, bakpoeder en het mespunt zout door elkaar en zet klaar totdat je het nodig hebt.
  • Mix de boter met 150 gram van de basterdsuiker mooi luchtig. Rasp de schil van 2 sinaasappels en pers deze uit en mix dit voorzichtig door het botermengsel.
  • Splits de eieren en voeg 1 voor 1 de eidooiers toe aan het botermengsel. Mix goed door en voeg steeds pas de volgende toe als de vorige volledig is opgenomen.
  • Mix er dan de Griekse yoghurt doorheen totdat je een egaal mengsel hebt. Mix er dan het gemengde meel doorheen tot een mooi egaal beslag.
  • Mix de eiwitten met 50 gram van de basterdsuiker in een aparte kom mooi luchtig. Spatel dit voorzichtig door het cakebslag totdat alles goed gemengd is.
  • Stort het beslag in de vorm en bak voor 30 minuten in de voorverwarmde oven. Check of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er schoon uitkomt, is je cake gaar.
  • Haal de cake uit de oven en prik met de satéprikker gaatjes over de hele cake. Dek af met een schone theedoek en laat volledig afkoelen.

Sinaasappelsiroop

  • Doe de suiker met het water en het sap van 4 sinaasappels in een steelpannetje. Voeg het citroensap toe, samen met het kaneelstokje. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap hier het merg uit, voeg dit ook toe. Kook de siroop in 10 minuutjes zachtjes in en laat afkoelen.
  • Giet de sinaasappelsiroop vervolgens gelijkmatig over de revani cake heen en laat goed intrekken.
  • Hak de pistachenootjes grof en strooi deze over de revani cake voor het serveren. Smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.