Een paar maanden geleden ontdekte ik een leuk Grieks winkeltje bij mij in de buurt (De Gulle Griek), waar je ook heerlijk kunt lunchen. Dus we besloten er eerst te gaan lunchen om daarna het winkeltje en de leuke Griekse producten te ontdekken. Één van de gerechtjes die we uitprobeerden was een Griekse orzo salade met manouri kaas (had ik nog nooit van gehoord, maar is heerlijk!), dus daar wilde ik ook graag zelf een variant op maken 🙂
Dus kocht ik wat manouri kaas in het winkeltje en ik besloot er ook Griekse worstjes bij te bakken, want dat geeft nog wat extra smaak! En natuurlijk eet je er (zelfgemaakte) Griekse pita bij, die je lekker in de yoghurt (of tzatziki doopt). Zo maak je er ook gelijk een heerlijke volledige maaltijd van. Maar je kunt deze salade ook prima serveren als bijgerecht.
Dus ga op zoek naar een lekker Grieks delicatessenzaakje bij jou in de buurt! Of kijk even of je een goede webshop kunt vinden. Leuk om op deze manier de Griekse keuken wat meer te ontdekken 🙂
Smakelijk!
Orzo met manouri en Griekse worst
Ingrediënten
- 200 gram orzo
- 2 rode uien
- scheutje zonnebloemolie
- 2 rode puntpaprika's
- 1 courgette
- zout en peper
- flinke handvol rozijnen
- flinke handvol pijnboompitjes
- bosje verse munt alleen de blaadjes
- 200 gram manouri (Griekse grillkaas)
- 200 gram Griekse worstjes
Garnering
- Griekse yoghurt
- Griekse pita
Instructies
Orzo salade
- Kook de orzo in ruim gezouten water beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Maak de uien schoon en snipper deze. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote pan en bak hier de uien in totdat ze net gaar, maar nog wel stevig zijn.
- Maak de rode paprika's schoon en snijd in blokjes. Bak mee met de ui totdat ook de paprika net wat zachter wordt.
- Maak de courgette schoon en snijd in even grote blokjes. Voeg deze toe aan de pan en bak mee totdat ook de courgette net zacht is. Breng op smaak met peper en zout en meng door de orzo.
- Bak ondertussen de pijnboompitjes mooi bruin en wel de rozijnen in heet water. Pluk de muntblaadjes van de takjes en houd deze apart.
- Snijd de manouri kaas in dikke plakken en bak deze in een droge koekenpan (of grillpan) mooi bruin. Snijd de kaas vervolgens in mooie puntjes.
- Snijd de Griekse worstjes in plakjes en bak deze ook mooi bruin en krokant. Meng dit samen met de gewelde rozijnen, muntblaadjes en pijnboompitjes door de orzo. Verdeel hier ook de partjes manouri kaas overheen.
- Garneer met de Griekse yoghurt en serveer met versgebakken Griekse pita.