Pistache Madeleines

Pistache Madeleines

Ik vind Madeleines zo leuk om te maken 🙂 Ze zijn namelijk hartstikke lekker, makkelijk om te maken en lenen zich voor verschillende smaakcombinaties! Dus perfect voor mij om al mijn lekkere smaakjes in te stoppen! Zo maakte ik bijv. al red velvet Madeleines en pandan Madeleines, en deze keer dus pistache Madeleines!

Ondanks dat pistachenootjes groen zijn, worden baksels (of bijv. ijs) van pistache nooit echt heel erg groen. Als je pistachenootjes fijnmaalt, blijft er namelijk meer een bruingroene substantie over. Deze pistache Madeleines zijn dus niet echt groen, maar dat is juist eigenlijk goed, want dat betekent dat er echt pistache in zit en niet gewoon kleurstof 😉

Een Madeleine bakvorm is helemaal niet zo duur en wel hartstikke fijn om te hebben! Als je ze eenmaal een keer gemaakt hebt, kom je er namelijk achter hoe makkelijk het is en hoe lekker 🙂 Goede investering dus 🙂

Serveer je zelfgemaakte Madeleines bij een lekker kopje koffie of thee en geniet ervan!

Pistache madeleines
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Pistache madeleines

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 24 madeleines
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • madeleine bakvorm

Ingrediënten

  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 el pistachepasta
  • 120 gram tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • mespunt zout

Instructies

  • Smelt de boter in een pannetje en laat weer op kamertemperatuur komen.
  • Mix ondertussen de eieren met de basterdsuiker mooi bleek en luchtig. Totdat het volume minstens in hoeveelheid is verdubbeld.
  • Mix hier de pistachepasta doorheen totdat je een mooi egaal mengsel hebt.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder en spatel dit voorzichtig door het beslag heen. Spatel nu ook beetje bij beetje de gesmolten boter door het beslag.
  • Dek het beslag af en zet 30 minuten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en vet de madeleine vorm in.
  • Doe in elk vormpje 1 eetlepel van het beslag en bak de madeleines in 10 minuten gaar.
  • Laat 10 minuutjes afkoelen in de vorm. Kiep de vorm daarna om en laat de madeleines verder afkoelen op een afkoelrooster.
  • Bestrooi ze met wat poedersuiker en geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.