Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

4 Comments

Ik houd van de pasta carbonara zoals je deze in Italië in een restaurant krijgt. In veel recepten wordt (slag)room toegevoegd. En zo hoort het volgens het authentieke Italiaanse recept juist niet. Ook als er alleen ei(dooier) en evt. wat kookvocht toegevoegd wordt aan de pasta kun je een mooie romige saus krijgen. Maar dan met de echte authentieke Italiaanse smaak. Persoonlijk bereid ik pasta carbonara het liefst met spaghetti, papardelle of tagliatelle. De saus blijft namelijk goed hangen aan deze lange pastasoorten.

In dit recept voeg ik dus geen room toe, maar bereid ik de saus op basis van rauwe eieren, spek en knoflook met lekker veel peper en kaas. Volgens het authentieke Italiaanse recept wordt pasta carbonara met pancetta bereid, dat vind ik zelf ook het lekkerst. Maar kun je dit nou niet vinden bij de supermarkt, dan kun je ook ontbijtspek gebruiken.

Heb je nog nooit zelf echt carbonara gemaakt, dus zonder room, dan raad ik je aan zeker dit recept zeker eens te proberen. Als je het eenmaal zonder room hebt gemaakt, wil je namelijk niet meer terug. Op deze manier behouden alle ingrediënten meer hun eigen smaak, zonder te verdrinken in een heftige roomsaus. Zeker een aanrader dus! Ben benieuwd wat je er van vindt 🙂

Een supersimpel recept dat je binnen een kwartiertje op tafel kunt hebben.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Pasta Carbonara
Pasta Carbonara
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Italië
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram pancetta
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 400 gram pasta spaghetti, linguine, papardelle of tagliatelle
  • 1 klontje boter
  • flinke handvol parmezaanse kaas
  • versgemalen zwarte peper
  • verse peterselie
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Italië
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram pancetta
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 400 gram pasta spaghetti, linguine, papardelle of tagliatelle
  • 1 klontje boter
  • flinke handvol parmezaanse kaas
  • versgemalen zwarte peper
  • verse peterselie
Pasta Carbonara
Instructies
  1. Snijd de pancetta in stukjes en bak dit in een ruime (wok)pan; de pasta moet er straks ook bij passen. Snipper ondertussen de ui en de knoflook. Bak dan eerst de ui een paar minuten mee en voeg daarna pas de knoflook toe, zodat deze niet aanbrandt. Kook de pasta in ruim gezouten water (ongeveer zo zout als de middellandse zee), volgens de verpakking. En klop de eieren los in een kommetje. Je kunt nu ook alvast de parmezaanse kaas raspen en deze klaarzetten voor straks.
  2. Zet het vuur uit onder de pan met en voeg hier de gekookte pasta aan toe. Meng hier vervolgens de boter door en roer goed. Verplaats de pan naar een koude pit en roer er de geklopte eieren doorheen. Heb je het idee dat het gaat klonteren, voeg dan een klein scheutje kookvocht (van de pasta) toe om te voorkomen dat je roerei krijgt. Roer er vervolgens de parmezaanse kaas en versgemalen peper doorheen. Knip er als laatst wat verse peterselie overheen en garneer het evt. met wat extra peterselie, zwarte peper en wat parmzeaanse kaas.


4 thoughts on “Pasta Carbonara”

  • Hallo Evie,
    Ga deze pasta carbonara deze week proberen.
    Lijkt me niet al te moeilijk. Mijn vrouw Lia gebruikt altijd room of een zak saus uit de supermarkt.
    Jouw recept ziet er nu al lekkerder uit! 🙂
    Laat het wel weten.

    • Hoi Willem,

      Wat leuk om te horen! Persoonlijk vind ik het zelf gemaakt inderdaad een stuk lekkerder! En zonder room 😉
      Ben benieuwd of jij en je vrouw dat ook vinden 😉
      Laat het vooral weten!

      Groetjes,
      Evie

    • Hoi Yasmin,

      De grotere supermarkten hebben dit bij de luxere vleeswaren liggen ? En anders kun je als alternatief ontbijtspek gebruiken!

      Groetjes, Evie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *