Beef teriyaki salade

Beef teriyaki salade

Deze beef teriyaki salade is een perfect licht gerechtje voor op een zomerse avond! Heerlijk smaakvol, maar niet te zwaar. Met lekker veel groenten en een heerlijk rood gebakken biefstukje 🙂 De teriyaki saus is sowieso de held van dit gerecht, want deze is zooo smaakvol! Dat deze smaken het hele gerecht dragen. Een heerlijke zoete en zoute saus met een vleugje umami, echt heel erg lekker!

En vind je dat nou ook? Dan kun je deze saus in een hoop andere gerechtjes gebruiken. Bekijk bijvoorbeeld ook eens mijn recept voor beef teriyaki of kip teriyaki pokébowl of bedenk er zelf eens een leuk recept mee! Geloof mij, deze saus is écht top en moet je gewoon proberen. Maar begin vooral eerst eens met deze heerlijke salade, dan kun je het zelf proeven!

Kijk zelf even hoeveel spinazie je gebruikt. Zo’n hele grote zak is bijvoorbeeld teveel, maar het restand kun je dan ook gebruiken om er de volgende dag een salade van te maken als lunch of bijvoorbeeld voor bij een pastagerecht als avondeten. Of gebruik gewoon een klein zakje spinazie, dan is het gewoon wat aanvulling op de heerlijke groenten en het biefstukje.

Geniet ervan!

Beef teriyaki salade met paksoi en champignons
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Beef teriyaki salade

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Teriyaki marinade

  • 1 teentje knoflook
  • stukje gember van ongeveer 1,5 cm
  • 8 el lichte sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 2 el palmsuiker
  • 2 el honing
  • 1,5 el mirin
  • 3 tl citroensap
  • 400 gram goede biefstuk

Groenten

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 paksoi
  • 250 gram taugé
  • 200 gram sojaboontjes
  • verse spinazie
  • sesamzaadjes

Teriyaki saus

  • 50 ml water
  • 3 tl maizena

Instructies

Marineren.

  • Maak de knoflook schoon en pers deze uit. Maak de gember schoon en rasp deze. Meng dit met alle overige ingrediënten voor de marinade en marineer hier de biefstukjes in. Laat zo lang mogelijk marineren, maar minstens 30 minuten.

Groenten

  • Snijd de champignons in kwarten en de paksoi in reepjes. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wok en bak hier de champignons in totdat ze beetgaar zijn. Voeg dan voor zo'n minuut of 2 de paksoi en de taugé toe en bak dit ook mee.
  • Laat uitlekken in een vergiet met wat keukenpapier er onder zodat de groenten niet te nat zijn.
  • Gebruik je verse sojaboontjes uit de koeling, dan kun je deze gewoon met de gebakken groenten mengen. Gebruik je sojaboontjes uit de diepvries, blancheer ze dan een minuut of 2.
  • Verdeel wat verse spinazie over 4 borden en verdeel hier de rest van de groenten overheen.

Teriyaki saus

  • Haal de biefstukjes uit de marinade en schraap er de marinade vanaf. Doe de marinade in een steelpannetje. Breng dit zachtjes aan de kook. Roer 50 ml water met 3tl maizena tot een wit papje en voeg dit toe aan de teriyaki saus. Roer goed door totdat je een mooie glanzende saus hebt, houd warm op laag vuur.
  • Nu ga je de biefstukjes bakken! Verhit wat boter of olie in een platte koekenpan en bak de biefstuk aan één kant op middelhoog vuur. Als de bruining tot ongeveer halverwege is opgetrokken (dit zie je aan de zijkant), dan draai je de biefstukjes om. Bak nog ongeveer 2 minuten op die zijde (totdat je net geen rood meer aan de buitenkant ziet).
  • Haal de biefstukjes uit de pan en dek ze af met aluminiumfolie en laat ze 5 tot 10 minuutjes rusten. Snijd ze dan in reepjes en verdeel over de 4 borden. Schep hier de teriyaki saus overheen en bestrooi met wat sesamzaadjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.