Kip teriyaki poké bowl

Kip teriyaki poké bowl

Bowls zijn eigenlijk altijd wel goed vind ik, maar dit is zeker een van de betere! Want gefrituurd eten is ook altijd goed. En wat is dan 2x goed in één gerecht? :p Perfect? In ieder geval goddelijk lekker! En op zich niet heel erg ongezond, want je eet er ook aardig wat groenten bij 🙂 Ik ga niet zeggen dat dit een gezond gerecht is, maar het kan erger!

Een heerlijke combinatie van plakkerige sushirijst, verse knapperige groenten, fruit en krokante kip. Met wat rode peper (als je er van houdt) om het af te maken en net die spicy touch te geven. Wat ook weer perfect past bij de zoete mango 🙂 Al met al gewoon een heerlijk gebalanceerd gerecht. Vind ik 🙂

En de kip, ja die maakt het gewoon helemaal perfect! Krokante stukjes kip in een heerlijke zelfgemaakte sticky teriyakisaus. Die zowel zoet, zout als zuur is. Ook weer heel erg lekker gebalanceerd 🙂 Probeer dit gerecht vooral zelf eens uit! Want het is gewoon super lekker!

Smakelijk 🙂

Kip teriyaki poké bowl
Pin recept Delen op Facebook
0 van 0 stemmen

Kip teriyaki poké bowl

Voorbereiding 20 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 50 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Sushi rijst

  • 250 gram sushi rijst
  • rijstazijn
  • zout

Teriyakisaus

  • 1 teentje knoflook
  • stukje gember
  • 8 el lichte sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 2 el palmsuiker
  • 3 el honing
  • 1,5 el mirin
  • 3 tl citroensap
  • 3 tl maizena
  • 50 ml water

Groenten

  • 2 avocado's
  • halve komkommer
  • 1 mango
  • 200 gram sojaboontjes
  • 250 gram kastanje champignons
  • rode peper optioneel
  • sesamzaadjes optioneel

Gefrituurde kip

  • zonnebloemolie
  • 400 gram kippendijen
  • 2 el maizena
  • 3 el bloem

Instructies

  • Bereid de sushi rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg ook de rijstazijn en zout toe en laat afkoelen. Verdeel de rijst over 4 kommen.

Teriyakisaus

  • Maak de knoflook schoon en snipper deze. Maak ook de gember schoon en rasp deze. Doe dit samen met alle overige ingrediënten voor de saus (behalve de maizena en het water) in een steelpannetje en breng tegen de kook aan.
  • Roer de maizena los met het water tot een wit papje. Voeg dit toe aan de teriyakisaus en laat inkoken tot een mooie dikke glanzende saus.

Groenten

  • Snijd de champignons in plakjes en bak deze in een scheutje sesamolie gaar. Maak ondertussen de mango schoon en snijd in stukjes. Snijd ook de komkommer en de avocado in stukjes. Verdeel alle groenten over de 4 kommen, bovenop de rijst. Laat in het midden wat plek vrij.

Gefrituurde kip

  • Verhit voldoende zonnebloemolie in een grote wokpan om in te frituren – tot 180 graden. Snijd ondertussen de kippendijen in kleine stukjes en dep goed droog.
  • Meng de bloem en maizena door elkaar in een ruime kom en schep hier de kip doorheen. Blijf omscheppen totdat de kip aan alle kanten is bedekt. Frituur de kip (eventueel in porties) mooi goudbruin en laat uitlekker in een vergiet met keukenpapier.
  • Doe de kip in een grote kom en giet hier de teriyakisaus bij, roer alles goed door elkaar totdat de kip rondom bedekt is met de saus. Verdeel dit (in het midden) over de 4 kommen. Garneel eventueel met wat rode peper en sesamzaadjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling