Vietnamese Beef Noodle Salade (Bun Bo Xao)

Vietnamese Beef Noodle Salade (Bun Bo Xao)

Deze Vietnamese Beef Noodle salade of Bun Bo Xao is een heerlijk frisse salade met kortgebakken biefstuk en een zoutige dressing op basis van vissaus. Je marineert de biefstuk in een heerlijke marinade van vissaus, sesamolie, gember en limoen. Zo krijgt ook de biefstuk een heerlijke smaak. Wat erg goed combineert met de frisse dressing.

De salade maak je op basis van zachte dunnen noedels en verse knapperige groenten. Om een mooie variatie aan structuren te krijgen, snijd je alle groenten net anders. De wortel rasp je, waardoor deze wel nog wat bite houdt, maar toch ook zacht wordt. De komkommer snijd je in heel dunne plakjes en de taugé geeft nog een extra bite aan de salde. Een mooie combinatie dus van verschillende verse en knapperige structuren.

De dressing geeft vervolgens een heerlijke punch aan deze Vietnamese salade. Door de combinatie van het pittige van de rode peper, het scherpe van de knoflook, het zoute van de vissaus en het frisse van de limoen krijg je een heerlijke Vietnamese smaak aan dit gerecht.

Een erg goed gerecht voor een snelle doordeweekse maaltijd. Maar ook heel geschikt als lunch of lichte maaltijd voor het sporten. Een toprecept vind ik! De Vietnamese keuken heeft zoveel te bieden. Deze Vietnamese beef salade is nog maar het begin!

Smakelijk!

Vietnamese Beef Noodle salade
Pin recept Delen op Facebook
4.50 van 4 stemmen

Vietnamese Beef Noodle Salade (Bun Bo Xao)

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 5 minuten
Totale bereidingstijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Marinade

  • 400 gram biefstuk
  • 3 el vissaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • scheutje limoensap

Dressing

  • 6 el vissaus
  • 0,5 limoen uitgeperst
  • 2 el rijstazijn
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el palmsuiker
  • scheutje sesamolie

Salade

  • 1 grote winterpeen
  • 1 komkommer
  • 6 stuks lente ui
  • 400 gram dunne rijstnoedels of glasnoedels
  • 1 scheutje zonnebloemolie
  • 250 gram taugé
  • handjevol gezouten pinda's
  • flinke bos koriander

Instructies

Marinade

  • Dep de biefstuk droog en snijd deze in dunne reepjes. Maak de knoflook schoon en per deze uit. Schil de gember en rasp deze. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en roer dit door de biefstukreepjes heen. Zet dit ongeveer een half uur opzij op kamertemperatuur

Dressing

  • Maak de knoflook schoon en pers deze uit. Maak de rode peper schoon en snijd deze in kleine stukjes. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet het opzij totdat je het nodig hebt

Salade

  • Schil de wortel en rasp deze in lange dunne repen. Schil vervolgens de komkommer en verwijder de pitjes met een kleine lepel. Snijd de komkommer in heel dunne reepjes, of gebruik hier een dunschiller voor. Snijd de lente ui in dunne ringetjes. Zet alle groenten opzij.
  • Verwarm een scheutje plantaardige olie in een grote wokpan op hoog vuur. Bak hierin kort de biefstukreepjes. Ze mogen hier en daar nog rood zien. Bak ze eventueel in verschillende porties, zodat er voldoende ruimte in de pan is om ze kort op hoog vuur te bakken.
  • Kook 2 liter water en wel hier de rijstnoedels in. Kijk op de verpakking hoe lang deze moeten wellen. Meestal is dit een paar minuten.
  • Verdeel de noedels over 4 grote kommen. Verdeel hier vervolgens de verschillende groenten (wortel, komkommer, lente ui & taugé) over. Leg hier de gebakken biefstuk reepjes op en schenk hier de dressing overheen. Garneer de kommen met gehakte pinda's en koriander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.