Zelf currypasta maken is zo makkelijk en écht heel veel lekkerder dan kant en klare. Je kan immers zelf bepalen wat er in gaat. Eerder schreef ik al recepten voor groene currypasta en gele currypasta. Dan kan de rode currypasta natuurlijk niet uitblijven.
Met één portie van deze simpele rode currypasta maak je een snelle rode groentencurry of bijvoorbeeld deze Thaise curry met eend en lychees. In principe is deze currypasta de basis voor je curry, samen met een blik kokosmelk. Wat je er verder bij doet, is aan jou!
En het mooie is, met dit recept heb je geen excuus meer om currypasta uit een potje of zakje te kopen. Je hebt namelijk binnen 15 minuten een heerlijke verse rode currypasta klaar. En je weet wat er in zit, je hebt ‘m immers zelfgemaakt! Dus je weet dat ie gezond én lekker is 🙂
Heb je geen keukenmachine? Dan kun je de currypasta ook prima in een vijzel maken. Snijd dan wel alles net wat kleiner, het kost dan namelijk wel wat meer moeite om het klein te krijgen. Snipper de rode pepers, knoflook en sjalotten dus voordat je het in de vijzel doet. Dan krijg je een mooie pasta. Je hebt dan ook minder zonnebloemolie nodig.
Smakelijk!
Rode currypasta maken
Extra benodigdheden
- keukenmachine of vijzel
Ingrediënten
- 2 rode pepers zonder zaadlijsten
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 stukje gember
- 3 stengels citroengras
- 2 el gemalen komijn
- 2 el gemalen koriander
- 1 el garnalenpasta
- zout en peper
- flinke scheut zonnebloemolie
Instructies
- Maak de rode pepers, sjalotten, gember en knoflook schoon en snijd in grove stukken. Maak het citroengras schoon en snijd het wit in ringetjes. Maal dit samen met alle andere ingrediënten fijn in de keukenmachine en voeg zoveel zonnebloemolie toe totdat je een mooie smeuïge pasta krijgt zoals op de foto. Breng (eventueel) op smaak met zout en peper. 1 portie rode currypasta is geschikt voor een rode curry voor zo'n 4 tot 6 personen.
Een vraag: hoe lang is dit houdbaar?
Hoi Ciska,
Dat kan een paar weken in een uitgekookte pot in de koelkast, of enkele maanden in de vriezer ?
Begrijp ik het goed dat 1 el voor 1 eetlepel (komijn, koriander en gemalenpasta) staat? 1 eetlepel garnalen pasta lijkt mij erg sterk.
Het ligt heel erg aan de soort garnalen pasta die je gebruikt. Ik gebruik altijd deze: https://www.tokothanhhung.nl/product/trassie-in-blok/
Maar je kunt ook eerst een theelepel toevoegen, dan proeven en evt. meer toevoegen als je de smaak nog niet sterk genoeg vindt.