Gele currypasta maken

Gele currypasta maken

Zelf currypasta maken is supermakkelijk en zoveel lekkerder dan currypasta uit de winkel. Oké de toko heeft nog wel lekkere (verse) currypasta’s, maar die uit de supermarkt kun je beter laten staan. En als je eenmaal je eigen verse currypasta hebt geproefd, wil je ze nooit meer kant en klaar.

Deze gele currypasta maak je binnen een kwartiertje. En de smaken bepaal je zelf. Wil je de currypasta wat pittiger hebben, dan voeg je meer pepers toe. Wil je de curry wat zuurder, dan voeg je meer citroengras toe. Ik vind de balans in onderstaand recept juist goed, maar smaak is persoonlijk natuurlijk.

Heb je geen keukenmachine? Niet getreurd. Je kunt de currypasta ook maken met een blender (met mengkom) of in een vijzel. Doe je het in een vijzel, snijd dan wel alle ingrediënten fijn voordat je het gaat vijzelen. Heb je het allemaal niet, dan zou je nog alles heel fijn kunnen snijden en kunnen mengen met de olie. Zelfs dan kun je nog een currypasta maken, dan duurt het alleen wat langer. Geen excuses dus!

Dus wanneer ga jij je eigen currypasta maken? Ik gebruikte deze portie currypasta om een gele groentecurry mee te maken. Wat ga jij er mee maken?

Smakelijk!

Gele currypasta maken
Pin recept Delen op Facebook
4.41 van 10 stemmen

Gele currypasta maken

Voorbereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 1 portie
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember van ongeveer 2 cm
  • 3 stengels citroengras alleen het wit
  • 1 el trassie
  • 2 gele pepers
  • 1 el kurkuma
  • 1 el gemalen komijn
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

Instructies

  • Maak de sjalotten en de knoflook schoon en hak ze grof. Schil de gember en snijd deze ook in grove stukken. Maak de stengels citroengras schoon en snijd het witte deel in ringetjes. Maal vervolgens alle ingrediënten, met wat zout en peper naar smaak, fijn in de keukenmachine en voeg zoveel zonnebloemolie toe totdat je een mooie smeuïge currypasta hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.