Draadjesvlees maken: Lekker Hollands!

Draadjesvlees maken: Lekker Hollands!

Eigenlijk eet ik maar weinig Hollands eten. Vaak vind ik er niet zoveel aan en eerlijk, stamppotten zijn echt niet aan mij besteed. Gelukkig zijn er wel een aantal oud Hollandse gerechtjes waar ik wel voor te porren ben! Denk daarbij aan de heerlijke stoofpotten zoals hachee, Hollands stoofvlees en draadjesvlees. Hoewel ik me draadjesvlees eigenlijk alleen nog kan herinneren van mijn oma vroeger, ik denk dat mijn moeder het nooit maakte, wist ik echt nog wel dat het heel erg lekker is!

Dus toen ik voor de swiepswoepswap van Mandy gekoppeld werd aan Jacquelien, hoefde ik niet heel lang na te denken toen ik een foto van draadjesvlees voorbij zag komen. Dat zou het recept worden dat ik ging uitproberen! En aangezien ik niet zo goed ben in het volgen van recepten, heb ik er vooral inspiratie uitgehaald en er mijn eigen recept van gemaakt 🙂

Omdat ik erg fan ben van koken met bier, kon het bier natuurlijk in dit recept niet wegblijven. Draadjesvlees kun je volgens mij op veel verschillende manieren maken. Met bier, zonder bier, met wijn in plaats van bier of lekker veel bouillon. Ik koos voor de variant van draadjesvlees met bier. Gewoon omdat ik gek ben op bier in mijn eten! Bier geeft namelijk een heerlijke diepe en complexe smaak aan een gerecht! En zeker in stoofgerechten is dat echt heerlijk.

Wij aten een heerlijke smeuïge aardappelpuree bij het Hollands draadjesvlees en rode kool met appeltjes. Omdat ik niet zo’n Hollandse keukenprinses ben, kocht ik de rode kool gewoon uit de diepvries (sshhtt) en een goede aardappelpuree kan ik gelukkig nog wel maken haha! Ik maak mijn aardappelpuree altijd met lekker veel melk, geraspte oude kaas en wat zout en peper. Meer is niet nodig 🙂

Smakelijk!

Draadjesvlees maken met dit supermakkelijke Hollands draadjesvlees recept
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Draadjesvlees maken: Lekker Hollands

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 3 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

 • 800 gram sukadelappen
 • klontje boter
 • mosterd ongeveer 3 - 4 el
 • zout en peper
 • 2 uien
 • 1 el bloem
 • 1 flesje donker bier
 • 2 el azijn
 • half runderbouillonblokje
 • 1 el appelstroop
 • 1 tl gemalen kruidnagel
 • 2 laurierblaadjes
 • 2 plakjes ontbijtkoek

Instructies

 • Smeer de sukadelappen aan beide kanten in met de mosterd en bestrooi ook aan beide kanten met peper en zout. Verhit de boter in een braadpan (of stoofpan) met dikke bodem en bak de sukadelappen rondom bruin. Doe dit eventueel in porties als het anders niet past.
 • Maak ondertussen de uien schoon en snijd deze in halve ringen. Haal het vlees uit de pan en bak de uienringen in hetzelfde bakvet. Bak dit ongeveer 3 minuutjes. Voeg dan 1 el bloem toe en bak dit ook eventjes mee. Voeg nu het bier, de azijn, het halve runderbouillonblokje, de appelstroop, gemalen kruidnagel en laurierblaadjes toe. Roer dit goed door. Verkruimel vervolgens de plakjes ontbijtkoek boven de saus en roer dit ook goed door de saus. Leg het vlees in de saus en stoof in 3 uur heerlijk zacht en mals.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.