Lekker en Gevarieerd Weekmenu Week 11

Lekker & Gevarieerd Weekmenu – Week 11

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Pasta caponata

Ik kende caponata wel, maar had het eigenlijk tot mijn vorige vakantie in Italië nog nooit gegeten.. Maar toen ik het at, was ik meteen fan! Ik besloot er een pastagerecht van te maken voor een volledige maaltijd 🙂 En dat beviel érg goed! Eigenlijk maak je een ‘gewone’ caponata en gebruik je dat als pastasaus. Zo krijg je een heerlijke simpele maaltijd met lekker veel groenten. Perfect voor de maandag!

Dinsdag: Kip cashew met broccoli

Voor de dinsdag heb ik een lekker simpel wokgerechtje voor je! Met kip, broccoli en champignons in een lekker sausje dat je heel erg makkelijk zelf maakt. Dit gerechtje staat zo op tafel en dat is doordeweeks wel zo fijn. Koken hoeft niet moeilijk te zijn om iets lekkers te maken! Daar is dit recept een heel goed voorbeeld van. Je hebt het namelijk echt zo op tafel staan.

Woensdag: Wortelsoep met chorizo

Halverwege de werkweek! We maken een heerlijk soepje met lekker veel groenten en krokantgebakken chorizo. Het zoete van de wortel en het hartige van de chorizo past echt perfect bij elkaar. Serveer er een stokbroodje bij om lekker in de soep te dippen! ik eet zelf eigenlijk niet vaak genoeg soep, maar zou het wel moeten doen. Echt gewoon lekker en ook lekker snel klaar. En je kunt er ook vaak makkelijk wat meer van maken, fijn voor in de diepvries.

Donderdag: Macaronischotel

Dit recept maak ik echt al járen en het is een van de weinige recepten die ik vanuit mijn jeugd heb meegekregen. Toen ik nog thuis woonde was dit mijn favoriete eten thuis. Het recept heeft wel wat aanpassingen gehad in de loop der tijd, waardoor het nog lekkerder is! En het is echt een people pleaser, ik heb tot nu toe nog niemand ontmoet die dit gerecht niet lekker vond toen ik het voor ze maakte!

Vrijdag: Sushi balletjes met zalm

En het is weer vrijdag! Vandaag maken we deze heerlijke sushi balletjes gevuld met zalm. Eigenlijk is het gewoon sushi voor als je jezelf er makkelijk vanaf wil maken. Deze sushi balletjes zijn namelijk echt veel makkelijker om te maken en net zo lekker! Lekker als ‘gezonde’ snack of gewoon als je van de Aziatische keuken houdt. Serveer er een lekkere bubbel of witte wijn bij en je gaat je weekend echt goed in!

Zaterdag: Hongaarse goulash

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Dus als je de tijd hebt, zet dan deze heerlijke Hongaarse goulash op tafel! Een heerlijk stoofpotje op smaak gebracht met Hongaars paprikapoeder. Je vult ‘m goed met aardappels, paprika en je maakt het helemaal af met een flinke dit crème fraîche, daardoor wordt je goulash namelijk heerlijk romig! Serveer met wat rijst of versgebakken brood.

Zondag: Crème brûlée panna cotta

Voor wie zondag extra wil uitpakken heb ik deze heerlijke crème brûlée panna cotta die je maakt met de nieuwste smaak van Licor 43. Een heerlijk fusion gerechtje tussen twee toch al topgerechten, kan niet anders dan lekker zijn toch?! Ook fijn: Je kunt de panna cotta lekker van te voren maken en je hoeft ‘m voor het serveren alleen nog maar even af te branden met wat suiker. Zo maak je indruk zonder veel moeite 🙂

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.