Ik had eigenlijk helemaal geen inspiratie toen ik dit recept maakte.. Dus gelukkig kwam manlief met inspiratie! Hij wilde iets met rijst, cashewnoten en broccoli :p Dus besloot ik een leuke variant te maken op de traditionele kip cashew! Eentje met broccoli, sesam en champignons. Niet echt hoe het hoort volgens mij, wel heel erg lekker!
En ook wel fijn voor op een doordeweekse dag: dit is een heel erg makkelijk recept! Maar gelukkig ook heel erg lekker 🙂 Maximaal resultaat dus, in een korte tijd!
Eigenlijk kook ik niet zo vaak met broccoli.. ik vind het niet de lekkerste groente, zeker niet los, maar in een gerecht zoals in deze kip cashew wel heel erg lekker! Malse zachte kipstukjes, met zoute cashewnootjes lekker veel knoflook en stevige broccoli, érg lekker!
Natuurlijk met een beetje kroepoek erbij, gewoon omdat dat zo lekker is 😉
Smakelijk!
Kip cashew met broccoli en sesam
Ingrediënten
- 300 gram witte rijst
- 400 gram kippendijen
- zout en peper
- 2 el sesamolie
- 1 ui
- 4 lente uitjes
- 300 gram kastanjechampignons
- 1 rode peper
- 6 teentjes knofook
- 2 el oestersaus
- 2 el donkere sojasaus
- 1 tl donkerbruine basterdsuiker
- 1 tl maizena
- 2 el water
- 1 stronk broccoli
- handvol gezouten cashewnoten
Garnering
- extra lente uitjes
- extra rode peper
- sesamzaadjes
- extra cashewnoten
Instructies
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snijd de kippendijen in hapklare stukjes. Kruid rondom met peper en zout.
- Verhit de sesamolie in een grote wokpan. Bak hier de kipstukjes in totdat ze mooi bruin en gaar zijn.
- Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de kip in de pan en bak ook een paar minuutjes mee.
- Maak de lente uitjes schoon en snijd in ringetjes. Bak deze ook 1 minuutje mee.
- Wrijf de champignons schoon en snijd in plakjes. Bak deze mee met de kip in de pan.
- Maak ondertussen de rode peper en de knoflook schoon. Snijd de rode peper in (halve) ringetjes en snijd de knoflook in plakjes.
- Voeg beiden toe en bak nog een minuutje mee.
- Snijd de broccoli in stronkjes en kook in ruim gezouten water in 4 – 5 minuutjes beetgaar.
- Roer de broccoli samen met de sojasaus, oestersaus en bruine suiker door de kip in de pan.
- Roer in een kommetje de maizena glad met het water en voeg dit toe aan de pan. Roer goed door totdat je een mooie dikkere saus hebt.
- Roer er dan de cashewnootjes doorheen.
- Serveer de rijst met de kip cashew en garneer met extra ringetjes rode peper, lente ui, sesamzaadjes en nog wat cashewnootjes.