Papadum met tonijn, guacamole en limoenmayo

Papadum met tonijn, guacamole en limoenmayo

Ik maakte dit heerlijke gerechtje voor Kerst, maar vind het ook heel erg goed passen bij Oud & Nieuw met een lekker glaasje bubbels erbij. Kan natuurlijk ook voor een andere gezellige gelegenheid 😉

Ik vind dit zo’n leuk gerecht. Het is namelijk echt een combinatie van allerlei keuken en smaken door elkaar. Aan de ene kant heeft het inspiratie uit India vanwege de papadum, uit japan vanwege de rauwe tonijn, maar ook uit Mexico vanwege het gebruik van lekker veel limoen en de guacamole. Een soort Nikkei keuken receptje dus!

En voor de wijn maken we dan weer een uitstapje naar de Italianen. Michelle koos deze heerlijke witte wijn erbij die perfect aansloot bij de romige en friszure tonen van dit heerlijke visreceptje. Proef het vooral zelf eens!

Smakelijk 🙂

Papadum met tonijn, guacamole en limoenmayonaise
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Papadum met tonijn, guacamole en limoenmayo

Voorbereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 8 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 8 papadums
  • 600 gram rauwe tonijn sashimi kwaliteit
  • 2 limoenen
  • 3 el crème fraîche
  • zout en peper

Limoenmayonaise

  • 1 eidooier
  • scheutje olijfolie
  • zout en peper
  • zonnebloemolie
  • 1 limoen

Guacamole

  • 2 avocado's
  • 1 kleine sjalot
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • bosje verse koriander
  • zout en peper

Garnering

Instructies

  • Bereid de papadums zoals aangegeven op de verpakking. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de rauwe tonijn in mooie even grote blokjes en zet apart.
  • Maak de rode peper schoon en snipper deze. Rasp hier de schil van de limoenen bij en meng beiden met de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper.

Limoenmayonaise

  • Mix de eidooier in een keukenmachine met smalle mengkom (of met de garde) samen met een scheutje zonnebloemolie en het limoensap tot een goed gemengde massa.
  • Voeg vervolgens steeds een beetje extra olijfolie toe en mix opnieuw. Doe dit totdat je een mooie dikke mayonaise hebt.
  • Breng de mayonaise dan op smaak met de rasp van de limoen, peper en zout. Doe over in een (wegwerp) spuitzak, knoop dicht en zet opzij tot serveren.

Guacamole

  • Halveer de avocado's, verwijder de pitten en kerf vierkantjes in het vruchtvlees. Je kunt het dan zo met een lepel uit de avocadoschil scheppen. Maak de knoflook, de sjalot en de rode peper schoon en snijd het in hele kleine stukjes.
  • Prak alles goed door elkaar. Voeg het sap van de limoen toe en breng op smaak met peper en zout. Knip de verse koriander in kleine stukjes en roer dit ook door de guacamole.

Tonijn afmaken

  • Roer de tonijn door de op smaak gebrachte crème fraîche.

Opdienen

  • Leg op elke bord 1 papadum. Verdeel het tonijnmengsel in 8 gelijke porties. Verdeel deze porties weer in verschillende schepjes op de papadum.
  • Schep bij elk hoopje tonijn ook wat guacamole en spuit er een beetje limoenmayonaise bij.
  • Garneer met de krokante mais en evt. wat kiemgroenten en verse koriander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.