Zwarte sesam ijs

Zwarte sesam ijs

Als je wel eens bij een all-you-can-eat sushirestaurant hebt gegeten dan ken je het wel: zwarte sesamijs. Vaak is het een beetje zanderig of zalvig, nét niet lekker genoeg. Gelukkig kun je het nu ook zelf maken! Want zelfgemaakt zwarte sesam ijs is écht veel lekkerder dan in zo’n all-you-can-eat toko. Totaal niet zanderig en juist lekker romig in plaats van zalvig.

Gewoon heel erg lekker dus! Met de net wat bittere en aardse smaak van zwarte sesam, ik houd er van 🙂 Mocht je dus een keer wat anders willen dan de standaard smaken ijs, dan is dit echt een topper om te maken!

Ik gebruikte zwarte sesampasta om dit ijs mee te maken, wat ik koop bij KoRo. Maar je zou het misschien ook wel bij de toko kunnen vinden. Ga je het bij KoRo kopen? Dan krijg je korting op je bestelling met kortingscode EVIEKOOKT5, misschien heb je er wat aan 🙂 Ik sla er ook altijd noten in bulk in, scheelt een hoop geld!

Smakelijk 🙂

Zwarte sesamijs
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Zwarte sesam ijs

Voorbereiding 30 min
Bereiding 1 uur
Bevriezen:4 uur
Totale bereidingstijd: 5 uur 30 min
Porties: 1.5 liter ijs
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • ijsmachine (optioneel)

Ingrediënten

  • 5 eidooiers
  • 2 el suiker
  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 100 ml melk
  • 200 gram zwarte tahin
  • mespunt zout
  • 2 el citroensap
  • zwarte sesamzaadjes

Instructies

  • Splits de eieren, je hebt voor dit recept alleen de dooiers nodig. Klop de dooiers met de suiker tot een mooi bleek luchtig mengsel met de mixer. Dit kan zo'n 10 minuutjes duren. Het volume is dan nagenoeg verdubbeld.
  • Verwarm de helft van de slagroom met de gecondenseerde melk, zwarte tahin, citroensap en de gewone melk tot net niet aan de kook. Draai dan het vuur laag.
  • Giet dit verwarmde mengsel langzaam bij de gemixte eidooiers onder regelmatig roeren. Doe het vervolgens terug in de pan en laat het op laag vuur langzaam indikken tot een soort vla substantie. Roer goed door elkaar en breng op smaak met een mespunt zout. Zeef het mengsel en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de andere helft van de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het ijsmengsel.
  • Als je een ijsmachine gebruikt, kun je nu het mengsel in de ijsmachine doen en deze zo'n 60 tot 90 minuten laten draaien.
  • Schep vervolgens het ijs in een diepvriesbak en laat zo'n 4 uur in de diepvries opstijven.

Zonder ijsmachine

  • Gebruik je geen ijsmachine? Doe het mengsel dan in een diepvriesbak en roer het ijs om het half uur/uur met een garde door. Zo voorkom je ijskristallen en krijg je heerlijk romig ijs.

Zwarte sesamijs opmaken

  • Schep mooie bollen van het zwarte sesamijs en bestrooi met wat zwarte sesamzaadjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling