Zwarte sesam brownies

Zwarte sesam brownies

Ik heb laatst een keer ergens zwarte cacao gekocht, dat wilde ik eigenlijk al heel erg lang.. En nu dus ook een keer gedaan! En het eerste wat ik er mee maakte, zijn deze zwarte sesam brownies. Met zwarte cacao dus, maar ook met zwarte tahin en zwarte sesamzaadjes. Ziet er toch supervet uit? Zo’n mooie smeuïge zwarte brownie?

Deze zwarte sesam brownie ziet er niet alleen anders uit, maar smaakt natuurlijk ook anders. De zwarte sesam geeft de brownie een wat meer aardse smaak. En de zwarte cacao geeft een nog intensere chocoladesmaak aan de brownies. Heel erg lekker dus!

De zwarte tahin kocht ik bij KoRo. Mocht je nou niet weten wat je met zo’n grote pot moet? Bekijk dan ook eens mijn recept voor zwarte sesam ijs. Ook heerlijk! Bestel je op KoRo? Dan krijg je korting met kortingscode EVIEKOOKT5. Doe er mee wat je wil! 🙂

De zwarte cacao kocht ik bij baktotaal bouwhuis.

Smakelijk!

Zwarte sesam brownies met zwarte tahin en zwarte cacao
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Zwarte sesam brownies

Voorbereiding 20 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 50 min
Porties: 20 stukjes brownie
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram pure chocolade
  • 4 el zwarte tahin
  • 270 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 grote eieren
  • 100 gram tarwebloem
  • 40 gram zwarte cacao
  • zwarte en witte sesamzaadjes naar smaak

Instructies

  • Snijd de boter en de pure chocolade in stukjes en smelt dit samen met de zwarte tahin au ban marie boven een pan kokend water (laat de schaal met chocolade het water niet aanraken). Roer goed door totdat alle stukjes gesmolten zijn. Laat de gesmolten chocolade op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix ondertussen de eieren met de basterdsuiker en vanillesuiker in ongeveer 10 minuutjes tot een volle bleke romige crème die ongeveer in hoeveelheid is verdubbeld.
  • Doe hier de gesmolten chocolade bij en mix alles door elkaar totdat het één glad geheel is.
  • Zeef hier vervolgens de bloem en cacao boven en spatel alles door tot een mooi egaal beslag. Strooi hier wat sesamzaadjes overheen en roer nog een keer goed door.
  • Doe een stuk bakpapier in een cake- of bakblik. Laat het uitsteken zodat je straks de brownie er gemakkelijk uit kunt tillen.
  • Giet hier het brownie beslag in en bestrooi met nog wat witte en zwarte sesamzaadjes.
  • Bak de brownie in een half uurtje gaar. Beweeg de brownie op en neer om te kijken of de binnenkant nog wiebelig is. Als dat zo is, is de brownie nog niet helemaal gaar. Bak de brownie dan nog 5 minuutjes extra.
  • Laat de brownie daarna volledig afkoelen in het bakblik en daarna nog ongeveer een uurtje in de koelkast. Snijd daarna de brownie in stukjes en bewaar in een luchtdichte doos of eet direct op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling