Hongaarse goulash

Hongaarse goulash

Het begint weer wat herfstiger te worden buiten. En dan krijg ik zin in stoofpotten! En daar kun je gelukkig véél kanten mee op 🙂 Zo had ik bijvoorbeeld nog geen recept voor goulash online staan. Dus toen ik een mooi kruidenpakket kreeg met een zakje Hongaars paprikapoeder er in, wist ik natuurlijk meteen wat ik wilde maken! Hongaarse goulash natuurlijk 🙂

En dat is gelukkig helemaal niet moeilijk! Het is eigenlijk gewoon een stoofpot op basis van tomaat en paprikapoeder. En het geheim van elke stoofpot is: zo lang mogelijk laten stoven zodat je vlees zó uit elkaar valt. Als je sukadelappen gebruikt, is 2 uur stoven vaak genoeg. Laat je de goulash nog iets langer stoven, dan valt het vlees écht helemaal uit elkaar en krijg je een soort van pulled goulash. Ook lekker, maar niet per se nodig 😉

Ik bakte een heerlijk Turks brood bij deze goulash om de lekkere saus mee op te dopen. Die heb je namelijk genoeg! Maar deze goulash is ook lekker met verse tagliatelle of met aardappelpuree. Kijk dus maar waar je zelf zin in hebt 😉

Smakelijk!

Hongaarse goulash

Hongaarse goulash

Voorbereiding 30 min
Bereiding 2 uur
Totale bereidingstijd: 2 uur 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 800 gram sukadelappen
  • zout en peper
  • 2 el bloem
  • boter
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el Hongaars paprikapoeder
  • 1 el karwijzaad
  • 1 pot runderfond of vleesfond
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 - 6 aardappelen iets kruimig
  • 2 rode paprika's
  • crème fraîche

Instructies

  • Snijd de sukadelappen in blokjes en kruid goed met peper en zout. Schep het vlees om met 2 eetlepels bloem. Verhit ondertussen de boter in een diepe stoofpan en bak het vlees (eventueel in porties) rondom bruin.
  • Maak ondertussen de uien en de knoflook schoon. Snijd de ui in grove stukken (hoeft niet te klein) en pers de knoflook uit. Voeg beiden toe aan het vlees in de pan. Bak eventjes mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree, het karwijzaad en het paprikapoeder toe. Bak ook eventjes mee. Voeg dan het vleesfond, de tomatenblokjes en de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en laat met deksel op de pan zo'n 2 uur stoven op laag vuur. Roer af en toe zodat het niet aanbakt op de bodem
  • Doe na 2 uur het deksel van de pan. Snijd de aardappelen en paprika in hapklare stukken. Voeg de aardappel toe en stoof deze zo'n 15 minuten mee. Voeg dan de paprika toe en stoof dit ook zo'n 15 minuten mee. Check even of de aardappelen zacht zijn. Serveer de goulash met warm brood en crème fraîche

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling