Hongaarse goulash van champignons

Hongaarse paddenstoelen goulash

Ik wilde al een tijdje een Hongaarse stoofpot maken, maar dan met paddenstoelen en zonder vlees. Uiteindelijk werd dat een soort vegetarische goulash met lekker veel champignons. Ik probeerde het ook met oesterzwammen, maar die vielen teveel uit elkaar. Je zou evt. nog konings-oesterzwammen of portobello toe kunnen voegen als je toch een gemengde paddenstoelenmix wil kiezen, maar alleen (kastanje)champignons kan ook!

Je stooft de champignons liever wat te lang dan te kort. Omdat champignons best stevige paddenstoelen zijn, behouden ze hun structuur prima als je ze wat langer stooft. Wat je vooral niet wil, is dat ze nog rauw zijn van binnen. Dat is namelijk niet lekker, geloof me, ik heb het geproefd :p Als je champignons niet te groot zijn, zullen ze na een half uurtje wel gaar zijn, stoof ze anders wat langer. Proef er vooral eentje om het te testen!

Ik serveerde dit met versgebakken brood, maar je kunt het ook met rijst of pasta serveren. Allebei lekker! en de stoof zit natuurlijk al goed vol groenten, maar je kunt er ook nog wat frisse komkommer bij serveren, ook lekker 🙂 Wil je het gerecht volledig vegan maken, gebruik dan plantaardige zure room in plaats van crème fraîche.

Smakelijk!

Hongaarse goulash van champignons
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Hongaarse paddenstoelen goulash

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 40 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingrediënten

  • flinke klont boter
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 rode puntpaprika's
  • 2 el bloem
  • 1 kilo champignons
  • 2 el Hongaars paprikapoeder
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 blikken tomatenstukjes
  • kopje groentebouillon
  • peper en zout naar smaak

Garnering

  • verse dille
  • crème fraîche evt. plantaardig

Instructies

  • Verhit een flinke klont boter in een grote pan, waar straks ook alle champignons in passen.
  • Maak ondertussen de uien schoon en snipper deze. Bak de uien in de boter totdat deze net zacht is.
  • Maak de knoflook schoon, snipper deze ook en voeg toe aan de uien in de pan. Bak ook nog een minuut of 2 mee.
  • Maak de rode paprika's schoon en snijd in reepjes. Voeg dit toe aan de pan en bak ook een paar minuten mee.
  • Borstel de champignons goed af en voeg ze toe aan de pan. Bak ze ook een paar minuten mee.
  • Voeg dan de bloem toe en bak dit ook nog een paar minuutjes mee. Voeg dan ook het Hongaarse paprikapoeder en de tomatenpuree toe.
  • Roer er dan de tomatenblokjes en groentebouillon doorheen. Laat ongeveer 30 tot 50 minuten stoven (zonder deksel) of totdat de champignons mooi gaar zijn – afhankelijk van hoe groot je champignons zijn. Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Garneer met de (plantaardige) crème fraîche en plukjes verse dille.

1 reactie

  1. Is de Hongaarse paprikapoeder echt een must?
    Mijn kruidenkastje puilt al uit.
    Kan je het vervangen door zoete of gerookte paprikapoeder?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.