Sushi ballen met zalm en avocado

Sushi ballen met zalm en avocado

Sushi is altijd zo lekker! Maar het is ook best lastig om te maken ├ęn veel werk. Dus bedacht ik een makkelijker alternatief ­čÖé Namelijk sushi balletjes waarbij je de vulling gewoon in een balletje rijst rolt, in plaats van in een hele (superstrakke) sushirol. Ook deze dip je lekker in wat extra sojasaus voor een n├│g lekkerdere sushi ervaring!

De vulling maak ik met verse zalm, komkommer, avocado en tamari. Niet zo moeilijk dus, maar wel erg lekkere smaken ­čÖé Sowieso ben ik fan van alles met verse zalm. En dan n├│g meer van verse rauwe zalm! En juist in de Japanse keuken is dat zo lekker. Of het nou in echte sushi is of in deze sushi balletjes.

Ik maakte wat yakitori spiesjes bij deze sushi ballen en serveerde er een zeewiersalade (wakame) bij. Die kun je bij de supermarkt kopen, maar ook uit de diepvries bij de toko. Zo zorg ik er bijvoorbeeld altijd voor dat ik wel een pakje in de diepvries heb liggen. Ik vind dat namelijk echt heel erg lekker! En het liefst eet je er ook nog wat gekookte sojaboontjes met zeezout bij! Dat klinkt als mijn ideale avond ­čśÇ

Smakelijk!

Sushi ballen met verse zalm, komkommer en avocado

Sushi ballen met verse zalm en avocado

Voorbereiding 1 uur
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 min
Porties: 12 sushi ballen

Ingredi├źnten

Sushirijst

  • 250 gram sushirijst
  • 5 el rijstazijn
  • 1 tl zout

Vulling

  • 200 gram verse zalmfilet
  • 2 el tamari
  • 1 avocado
  • kwart komkommer
  • wasabi mayonaise
  • zwarte en witte sesamzaadjes

Instructies

  • Kook de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Meng hier vervolgens de rijstazijn en het zout doorheen en laat volledig afkoelen.
  • Snijd de zalm in kleine stukjes en meng deze met de tamari. Zet dit afgedekt in de koelkast totdat je het nodig hebt. Snijd ondertussen een kwart van een komkommer in kleine stukjes. Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees ook in kleine stukjes. Roer dit door de zalm heen.

Sushi ballen maken

  • Meng de witte en zwarte sesamzaadjes en doe deze in een kommetje. Zet dit klaar, samen met de rijst en de vulling. Maak je handen een beetje nat en verdeel een dun laagje rijst over je ene hand. Breng in het midden een klein beetje wasabimayonaise aan en schep hier ongeveer een eetlepel van de zalm vulling op. Vouw hier de rijst omheen en rol tot een balletje. Rol dit door de sesamzaadjes en leg op een groot bord. Doe dit totdat alle rijst en vulling op is. Serveer eventueel met wat extra sojasaus om in te dippen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling