Sushi bake met zalm en gamba's

Sushi bake met zalm en garnalen

Ik had hier eigenlijk nog nooit van gehoord.. Totdat een oud collega vroeg of ik al ooit een sushi tray bake had gemaakt, nou nee dus. Maar toen ik ging Googelen wat het dan precies was, wilde ik het meteen maken! Want dat ziet er heeerlijk uit!

Nou zijn de meeste recepten die je online vindt, met surimi en daar houd ik dus echt niet van. Dus ik besloot een versie te maken met zalm en gamba’s, altijd goed! En dit af te toppen met onder andere wakame en wasabi pinda’s, omdat ik dat ook altijd heel erg lekker vind. Dus hier en daar online wat inspiratie opgedaan, en deze versie er van gemaakt!

En nu wil ik ook nog een Koreaanse versie maken.. Een Koreaans sushi bake met buldak chicken. Lijkt me ook echt fantastisch lekker! Dus stay tuned, want die gaat ook zeker nog komen 🙂

Smakelijk!

Sushi bake met zalm en gamba's
Pin recept Delen op Facebook
5 van 3 stemmen

Sushi bake met zalm en garnalen

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Sushirijst

  • 250 gram sushirijst
  • 3 el rijstazijn
  • 2 tl suiker
  • 1 tl zout

Sushi bake

  • 300 gram rauwe zalm
  • 300 gram rauwe gamba's gepeld en darmkanaal verwijderd
  • 150 gram monchou roomkaas
  • 50 gram kewpie mayonaise
  • 1 tl suiker
  • 1 tl sriracha
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl limoensap
  • zout en peper
  • norivellen

Topping

  • 1 avocado
  • 3 lente uitjes
  • 100 gram wakame
  • sesamzaadjes
  • handjevol wasabi pinda's

Sriracha mayonaise

  • 2 el kewpie mayonaise
  • 1 el sriracha

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, op de grillstand.

Sushirijst

  • Bereid de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Roer na het koken de rijsazijn, suiker en het zout door de sushirijst en laat afkoelen.

Sushi bake

  • Meng in een kommetje de roomkaas, kewpie mayonaise, suiker, sriracha, sojasaus, sesamolie en limoensap. Roer dit goed door elkaar en breng (evt.) op smaak met peper en zout.
  • Snijd de zalm en gamba's in even grote stukjes – hapklaar, maar niet te klein. Doe dit in het kommetje bij de saus en roer goed door elkaar.
  • Verdeel de rijst over de bodem van een ovenschaal (ongeveer 1,5 cm hoog). Leg hier 1 of meerdere norivellen bovenop (in een enkele laag).
  • Verdeel hier het zalm-mengsel overheen en grill in 10 tot 15 minuutjes in de oven totdat de bovenkant hier en daar lichtbruine plekken vertoond.

Topping

  • Maak ondertussen de avocado en de lente uitjes schoon. Snijd de avocado in blokjes en de lente ui in ringetjes.
  • Haal de sushi bake uit de oven en verdeel hier de avocado, lente ui en wakame overheen.
  • Hak de wasabi pinda's grof en verdeel dit over de sushi bake. Strooi er ook wat sesamzaadjes overheen.
  • Roer de sriracha los met de kewpie mayonaise en verdeel hier en daar wat dotjes van de mayonaise over de sushi bake.
  • Je kunt de sushi bake gewoon zo eten, of nog ingepakt in extra norivellen (ben ik persoonlijk minder fan van)

2 reacties

  1. 5 sterren
    Dit was echt zo lekker!! Ik had nog over, heb dit in de ijskast bewaard en volgende dag hier sushi rollen mee gemaakt met gerookte zalm als soft shell met tipje kewpie en lente ui ringetje. Goddelijk!!! Thx voor t recept ga dit veel meer maken ♥️

5 from 3 votes (2 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.