Geboortekoekjes maken

Geboortekoekjes maken

De laatste tijd ben ik volgens mij in een soort van babyboom terechtgekomen. Verschillende vrienden krijgen een kindje. Superleuk natuurlijk en ook leuk om op kraamvisite te gaan! En nóg leuker om dan iets leuks mee te nemen voor de kersverse ouders als alternatief voor de saaie beschuit met muisjes die ze waarschijnlijk al dagen achter elkaar eten. Ik vind het zelf in ieder geval leuk om zoiets mee te nemen als ik op kraamvisite ga. Maar het is natuurlijk ook leuk om deze koekjes zelf als kersverse moeder te maken of ze te laten maken door je partner 😉

Heerlijke goedgevulde koekjes afgetopt met witte chocolade en muisjes. In dit geval blauw, omdat er de laatste tijd weer meer jongetjes geboren worden. Maar je kunt ze natuurlijk ook prima met roze muisjes en roze sprinkles maken! Voor de meisjes gebruik ik Tony’s chocolonely wit-framboos, en voor de jongens Tony’s chocolonely wit-blauwe bes. Werkt allebei prima! En qua sprinkles ga je gewoon voor allemaal roze of allemaal blauwe.

En als je nog niet weet of het een jongen of een meisje wordt, kun je ook gewoon gemixte blauw-roze koekjes maken 🙂

Blauw Roze babykoekjes

Hopelijk vind je dit een leuke afwisseling van de traditionele beschuit met muisjes en maak je ze zelf voor je eigen kraamvisite of maak je er de nieuwe ouders blij mee als je naar de baby gaat kijken. Hoe dan ook, geniet ervan 🙂

Geboortekoekjes maken
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Geboortekoekjes maken

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 10 minuten
Versieren:20 minuten
Totale bereidingstijd: 45 minuten
Porties: 14 stuks
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 120 gram witte basterdsuiker
  • 160 gram kristalsuiker
  • mespunt zout
  • 1 zakje vanillesuiker à 8 gram
  • 2 eieren
  • 380 gram tarwebloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 reep Tony's Chocolonely (wit) Framboos of Blauwe bes
  • 1 potje roze of blauwe sprinkles
  • 200 gram witte chocolade
  • roze of blauwe muisjes

Instructies

  • Snijd de roomboter in blokjes en doe hier de basterdsuiker, vanillesuiker en de kristalsuiker bij. Mix alles goed door elkaar totdat je een luchtige romige massa hebt.
  • Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe en mix tot een smeuïg geheel waarbij alle suiker en boter goed gemengd is.
  • Mix dan de bloem, het bakpoeder en een mespunt zout door het deeg. Begin met de mixer en eindig met een stevige houten lepel.
  • Hak nu de Tony's chocolonely chocolade grof. Roer de chocolade en de sprinkles met de houten lepel door het deeg totdat het goed gemengd is.
  • Leg een vel bakpapier klaar en schep met een ijsschep mooie porties deeg uit je kom. Maak mooie grote bollen van het deeg en leg deze op het bakpapier. Uit het deeg kun je ongeveer 12 – 14 grote koeken maken.
  • Leg de deegbollen voor tenminste 1 uur in de koelkast totdat de boter weer goed gestold is. Verwarm dan de oven op 220 graden.
  • Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze mooi bruin en krokant zijn.
  • Druk ze, als ze nog warm zijn, een beetje plat met de bolle kant van een lepel en maak ze wat ronder door ze rond de draaien met een ronde cookiecutter of de rand van een rond kommetje.
  • Laat de koekjes 5 minuten op de bakplaat afkoelen en schep ze daarna (bijvoorbeeld met een kaasschaaf of taartschep) over naar een afkoelrooster zodat ze mooi van onder en boven af kunnen koelen.
  • Smelt de witte chocolade au bain marie boven kokend water. Doe de muisjes in een kommetje. Dip de bovenkant van de koekjes in de witte chocolade en vervolgens in de muisjes. Laat weer afkoelen op een afkoelrek (en eventjes in de koelkast).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.