Geboortekoekjes maken

Geboortekoekjes maken

De laatste tijd ben ik volgens mij in een soort van babyboom terechtgekomen. Verschillende vrienden krijgen een kindje. Superleuk natuurlijk en ook leuk om op kraamvisite te gaan! En nóg leuker om dan iets leuks mee te nemen voor de kersverse moeder als alternatief voor de saaie beschuit met muisjes die ze waarschijnlijk al dagen achter elkaar eet. Ik vind het zelf in ieder geval leuk om zoiets mee te nemen als ik op kraamvisite ga. Maar het is natuurlijk ook leuk om deze koekjes zelf als kersverse moeder te maken (of ze te laten maken door je partner ;))

Heerlijke goedgevulde koekjes afgetopt met witte chocolade en muisjes. In dit geval roze, omdat al mijn vrienden tot nu toe meisjes krijgen :p Maar je kunt ze natuurlijk ook prima met blauwe muisjes en blauwe sprinkles maken! Kijk dan wel even welke chocolade je er doorheen doet, want daar gebruik ik in dit recept ook roze chocolade voor. Maar je kunt ook prima een andere soort chocolade gebruiken om door de koekjes te doen 🙂

Hopelijk vind je dit een leuke afwisseling van de traditionele beschuit met muisjes en maak je ze zelf voor je eigen kraamvisite of maak je er de nieuwe moeder blij mee als je naar de baby gaat kijken. Hoe dan ook, geniet ervan 🙂

Geboortekoekjes maken
Pin recept Delen op Facebook
0 van 0 stemmen

Geboortekoekjes maken

Voorbereiding 15 min
Bereiding 10 min
Versieren:20 min
Totale bereidingstijd: 45 min
Porties: 20 stuks
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • mespunt zout
  • 1 zakje vanillesuiker à 8 gram
  • 2 eieren
  • 300 gram bloem
  • 1 tl maizena
  • 1 tl bakingsoda
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 1 reep Tony's Chocolonely Framboos
  • 1 potje roze sprinkles
  • 200 gram witte chocolade
  • roze muisjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de roomboter in blokjes en doe hier de basterdsuiker, vanillesuiker en de kristalsuiker bij. Mix alles goed door elkaar totdat je een luchtige romige massa hebt. Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe en mix tot een smeuïg geheel waarbij alle suiker en boter goed gemengd is. Mix dan de bloem, maizena, bakpoeder, mespunt zout en bakingsoda er doorheen. Begin met de mixer en eindig met een stevige houten lepel.
  • Hak nu de Tony's chocolonely chocolade grof. Roer de chocolade en de sprinkles met de houten lepel door het deeg totdat het goed gemengd is. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep met een eetlepel mooie bolletjes op de bakplaat. Let op dat ze voldoende ruimte hebben om uit te vloeien. Voor dit recept maak je ongeveer 20 bolletjes
  • Bak ze vervolgens 7 minuten op 220 graden. Haal de koekjes daarna uit de oven en laat ze 5 minuten op de bakplaat afkoelen, leg ze daarna op een afkoelrek (of ovenrooster) en laat ze volledig afkoelen
  • Smelt de witte chocolade au bain marie boven kokend water. Doe de muisjes in een kommetje. Dip de bovenkant van de koekjes in de witte chocolade en vervolgens in de muisjes. Laat weer afkoelen op een afkoelrek (en eventjes in de koelkast).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling