Amarula chocolade mousse met frambozen

Amarula chocolade mousse met frambozen

Ik vind Amarula fantastisch! Een heerlijk Afrikaans alternatief voor Baileys. Dus toen ik deze fles Amarula met de nieuwe smaak ‘raspberry en chocolage’ kreeg, wilde ik er natuurlijk iets lekkers mee maken! Want koken met drank is altijd goed. En dit soort likeuren doen het vaak fantastisch in toetjes.

En om dan in de smakencombinatie te blijven, besloot ik er een chocolademousse van te maken met verse frambozen en natuurlijk een flinke hoeveelheid Amarula. Want die smaak moet er natuurlijk wel goed in doorkomen. En dat is in deze mousse zeker!

Súper luchtig en heerlijk van smaak! Garneer ‘m ook ruim met verse frambozen, want die zijn er helemaal fantastisch bij. En zo is dit een heerlijke afsluiter van je maaltijd in de zomer, maar misstaat ie bijvoorbeeld ook niet na een chique etentje of als afsluiter van je kerstdiner! Echt genieten dit 🙂

Smakelijk!

Amarula chocolade mousse met frambozen
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Amarula chocolade mousse met frambozen

Voorbereiding 20 min
Opstijven:3 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur 20 min
Porties: 6 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Amarula mousse

  • 1 gelatineblaadje
  • 3 eieren
  • 60 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 ml slagroom
  • 50 gram pure chocolade
  • 150 ml amarula (raspberry & chocolate)

Garnering

  • verse frambozen
  • poedersuiker
  • verse munt

Instructies

  • Week het blaadjes gelatine in koud water. Zet 6 kleine dessertglaasjes in de koelkast om ervoor te zorgen dat ze goed koud zijn als je de mousse er in doet.
  • Splits de eieren en doe de eiwitten in een ruime kom en de eidooiers in een andere grote kom. Mix de eidooiers met de basterdsuiker en de vanillesuiker mooi bleek en luchtig. Het mengsel is goed als het volume verdriedubbeld is en je een heel lichte crème hebt.
  • Mix vervolgens de eiwitten ook stijf in een andere kom (met de mixer). Mix ook de slagroom in een aparte kom stijf.
  • Verwarm nu de chocolade in een steelpannetje totdat deze is gesmolten. Voeg dan de amarula toe (let op! deze mag NIET koken!) en roer door totdat je een mooi egaal mengsel hebt. Los er dan het gelatineblaadje in op. Knijp hier eerst goed het koude water uit en roer het blaadjes vervolgens met de garde door het chocolademengsel.
  • Roer het chocolademengsel nu met de garde door de eidooiers. Mix tot een mooi egaal mengsel. Roer hier heel erg voorzichtig de eiwitten en de slagroom door met de garde of spatel het door de eidooiers. Ga door totdat je een mooi luchtig en egaal mengsel hebt.
  • Verdeel dit over de koude dessertglaasjes, dek af met plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.
  • Verdeel voor het serveren wat verse frambozen over de mousse. Strooi hier wat poedersuiker overheen en garneer met een blaadje munt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling