Koffiecake met Amarula

Koffiecake met Amarula

Ik had nog een fles Amarula likeur staan. En omdat ik het altijd een goed idee vind om te koken of te bakken met drank, besloot ik er een koffiecake mee te maken. De Amarula die ik nog had staan, was namelijk ook de koffie smaak. Maakt voor dit recept niet zoveel uit, dus kies vooral de Amarula smaak die jou het lekkerst lijkt 🙂

Er gaat namelijk ook oploskoffie in de cake, dus de cake smaakt voldoende naar koffie! En zelfs als je niet van koffie houdt (zoals ik), kun je deze koffiecake nog waarderen. Ik denk omdat de cake ook gewoon lekker zoet is, waardoor de koffiesmaak niet de overhand heeft.

Wil je een keer wat anders op tafel zetten dan een standaardcake? Dan is deze variatie érg leuk en lekker. Een heerlijke smeuïge koffiecake, voor bij de koffie! Of voor bij de thee natuurlijk 🙂

Smakelijk!

Koffiecake met Amarula
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Koffiecake met Amarula

Voorbereiding 20 min
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 20 min
Porties: 1 cake
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract
  • 120 ml Amarula likeur
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • mespunt zout
  • 2 staafjes oplosespresso

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de boter in blokjes en mix met de lichtbruine basterdsuiker en het merg van het vanillestokje tot een mooi luchtig mengsel.
  • Als je een luchtig mengsel hebt, kun je 1 voor 1 de eieren toevoegen. Voeg telkens pas een nieuw ei toe als de vorige volledig is opgenomen door het beslag.
  • Mix er vervolgens de Amarula likeur doorheen
  • Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel, een mespunt zout en de espresso toe en mix dit door het beslag.
  • Vet een cakevorm in en stort het beslag in de cakevorm en strijk het glad. Bak de cake in 1 uur gaar in de voorverwarmde oven.
  • Check of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit? Dan is de cake gaar. Zit er nog ongaar beslag aan? Bak de cake dan nog een minuut of 5 tot 10 langer. Totdat de satéprikker er schoon uitkomt.
  • Laat de cake een half uurtje afkoelen in het cakeblik. Leg vervolgens een theedoek over de cake. Draai de cake om en schud 'm zo uit het cakeblik. Laat de cake volledig afkoelen op een afkoelrek of ovenrooster.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling