Portugese varkensstoof (Caçoila)

Portugese varkensstoof (Caçoila)

Ik maakte weer een heerlijke pan stoofvlees! Deze keer van varkensschouder volgens het Portugese recept voor Caçoila, wat normaal gesproken vaak met rundvlees wordt gemaakt. Ik maakte het met varkensvlees, omdat dat wat sneller klaar is en omdat ik het ook gewoon lekker vind natuurlijk!

Het stoofvlees is een beetje pittig door het gebruik van de piri piri kruiden, wat ik zelf altijd wel lekker vind 🙂 In plaats van piri piri kruiden kun je ook gerookt paprikapoeder geven. Is vaak wat minder spicy en smaakt net wat anders, maar past ook goed bij dit gerecht 🙂

Ik bakte er Portugees panbrood uit Madeira bij, om de heerlijke saus mee op te deppen. Maar je kunt het natuurlijk ook serveren met wat gekookte rijst, pasta of polenta bijvoorbeeld. Het mooie aan de Mediterraanse keuken is, dat de smaken van de gerechten uit verschillende landen alsnog goed bij elkaar passen 🙂

Smakelijk!

Portugese varkensstoof (Caçoila)
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Portugese varkensstoof (Caçoila)

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 3 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 kilo varkenskarbonade
  • zout en peper
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tl piri piri kruiden
  • 2 uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 0,5 tl gemalen piment
  • 0,5 tl kruidnagelpoeder
  • 1 kaneelstokje
  • 0,5 fles rode wijn
  • 50 gram boter

Instructies

  • Snijd het varkensvlees in blokjes en kruid rondom goed met peper en zout.
  • Meng het vlees vervolgens met de piri piri kruiden en de tomatenpuree.
  • Maak de uien schoon en snijd deze in ringen. Leg deze in een grote stoofpan.
  • Maak de knoflook schoon en snipper deze. Verdeel dit over de uien in de pan.
  • Verdeel nu ook het kaneelstokje, de laurierblaadjes, piment en het kruidnagelpoeder over de uien in de pan.
  • Verdeel hier vervolgens het vlees overheen en schenk de wijn erbij.
  • Snijd de boter in blokjes en verdeel dit over het vlees.
  • Doe het deksel op de pan en stoof op laag vuur voor ongeveer 1 uur.
  • Roer dan alles goed door en stoof nog ongeveer 30 minuten zonder deksel om de saus wat in te laten koken.
  • Lekker met versgebakken brood, gebakken aardappeltjes of pasta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.