Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Konijnenbouten gestoofd in witte wijn
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Frankrijk
Voorbereidingstijd
30
minuten
minuten
Bereidingstijd
2
uur
uur
Totale tijd
2
uur
uur
30
minuten
minuten
Servings
4
personen
Author
Eviekookt
Ingrediënten
flinke klont
ongezouten roomboter
300
gram
gerookt spek
4
konijnenbouten
zout en peper
250
gram
sjalotten
2
el
bloem
350
ml
wildfond
of vleesfond
350
ml
witte wijn
naar keuze
2
laurierblaadjes
paar takjes
verse tijm
scheutje
olijfolie
400
gram
gemengde paddenstoelen
100
ml
kookroom
Instructies
Verhit de boter in een diepe stoofpan.
Snijd het spek in stukjes en braad dit aan in de boter totdat ze rondom mooi bruin zijn.
Schep het spek uit de pan en zet even opzij.
Kruid de konijnenbouten ruim met zou en peper. Voeg ze toe aan de pan en bak aan beide kanten bruin.
Maak de sjalotten schoon en snijd ze in parten. Voeg dit ook toe aan de pan en bak even mee.
Voeg de bloem toe en bak een paar minuten mee.
Voeg dan de witte wijn en het fond toe en roer goed door totdat je een wat dikkere saus krijgt.
Voeg de laurierblaadjes en takjes tijm toe en roer nog eens door.
Laat het konijn 1,5 uur stoven. Haal dan het deksel van de pan en laat nog minstens een half uurtje stoven zonder deksel.
Maak de paddenstoelen schoon.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hier de paddenstoelen net gaar in. Breng op smaak met peper en zout.
Roer de paddenstoelen samen met de kookroom door de saus.
Voeg nu ook het spek weer toe en roer goed door elkaar.
Verwijder de laurierblaadjes en harde takjes van de tijm.
Lekker met geroosterde aardappeltjes of aardappelpuree en in roomboter gebakken wortels.