Muffins zijn superlekker en maak je echt eventjes snel tussendoor. Toen ik dus door de supermarkt liep en stukjes karamel zeezout fudge zag liggen én nougatine, kreeg ik meteen een idee! Waarom zou ik dat niet in een muffin stoppen? Dus nog diezelfde middag maakte ik deze heerlijke muffins met stukjes fudge, melkchocolade en nougatine. En dat werd dus inderdaad een goddelijk lekkere combinatie!
De kunst van muffins is, dat je ze niet overmixt. Dan kunnen je muffins namelijk nogal vast worden. En dat wil je natuurlijk niet. Wat je wil zijn heerlijke zachte fluffy muffins met een krokante movenkant. Met dit recept krijg je dat zeker! 6 heerlijke XL muffins die superluchtig en fluffy zijn. Nou zijn ze natuurlijk wel vrij machtig, maar dat komt meer door alle stukjes lekkernijen die er nog in zitten 😉
Wil jij dus ook gauw tussendoor even iets lekkers maken? Dan zijn deze karamel zeezout muffins perfect! Even snel het beslag maken, kost je zo’n 20 minuutjes. Dan de oven in schuiven en je huis vullen met deze heerlijke geuren. Al een kwartiertje tot een half uurtje na het bakken kun je ze eten, als ze nog warm zijn! Genieten dus!
Smakelijk 🙂
Karamel zeezout muffins met nougatine
Ingrediënten
- 60 gram ongezouten gesmolten boter
- 60 ml zonnebloemolie
- 200 gram donkerbruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 tl vanille aroma
- 120 ml karnemelk
- 220 gram bloem
- 2 tl maizena
- 2 tl bakpoeder
- mespunt zout
- 50 gram nougatine
- 200 gram melkchocolade
- 180 gram karamel zeezout fudge (van Lonka)
- extra nougatine
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie. Roer hier met een garde de basterdsuiker doorheen. Mix hier vervolgens het ei en het vanille aroma met de garde doorheen. Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde. Wissel nu de garde om voor een spatel.
- Hak de fudge en chocolade in stukken. Mix in een aparte kom met een lepel de bloem, het bakpoeder, maizena en zout goed door elkaar. Zeef dit boven het natte mengsel en spatel heel voorzichtig door elkaar. Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Als de droge ingrediënten half zijn opgenomen in het natte mengsel, voeg je de nougatine, chocolade en fudge toe. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet. Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Schep het beslag nu in 6 grote muffin vormen. Strooi nu een dun laagje nougatine over de bovenkant van de muffins.
- Bak de muffins 30 minuten op 200 graden. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de vormen en laat ze volledig afkoelen.
Heerlijk! We hebben ze van het weekend gemaakt, de kinderen konden er niet vanaf blijven!
Bedankt voor je reactie! Super leuk om te horen dat ze zo in de smaak vielen 😀 Fijn dat je me dat op deze manier laat weten.