Falafel recept voor heerlijke crispy falafel

Falafel recept voor heerlijke crispy falafel

Ik wilde al een tijdje zelf falafel maken, vooral omdat me dat de vorige keer niet is gelukt. Toen was mijn mengsel te nat en te fijn gemalen waardoor mijn falafel oploste toen ik ze wilde frituren. Waardoor er dus helemaal niks overbleef šŸ™ Een tweede poging moest dus zeker komen! Ik vind falafel namelijk echt superlekker, maar vond het dus moeilijker om te maken dan ik had verwacht.

Deze tweede keer ging gelukkig een stuk beter! Deze keer maakte ik heerlijke crispy falafel balletjes die heerlijk kruidig waren. Ook maakte ik hier zelf flatbreads met hummus bij. Als saus serveerde ik bij deze falafel gewoon simpele magere yoghurt. Meer dan dat heeft deze falafel namelijk niet nodig. De falafel heeft van zichzelf al heel veel smaak. Een frisse yoghurt past hier perfect bij.

Heb je overigens geen zin om zelf flatbreads te maken voorbij? Koop dan kant-en-klare Libanese flatbreads of serveer de falafel in een pitabroodje. Je kunt er ook een salade bij maken in plaats van een broodje. Keuzes genoeg!

Smakelijk šŸ™‚

Falafel recept voor zelfgemaakte crispy falafel

Falafel recept

Voorbereiding 30 min
Bereiding 20 min
Totale bereidingstijd: 50 min
Porties: 4 personen

Extra benodigdheden

  • Keukenmachine

Ingrediƫnten

  • 1 pot kikkererwten Ć  400 gram
  • halve tl bakingsoda
  • halve tl bakpoeder
  • 2 el bloem
  • flinke bos verse munt
  • flinke bos koriander
  • flinke bos peterselie
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 jalapeƱo peper
  • 1 el komijn
  • 1 el gemalen koriander
  • 2 el sesamzaad
  • zout en peper
  • zonnebloemolie om in te frituren

Instructies

  • Giet de kikkererwten toe en doe ze over in een keukenmachine met groot hakmes. Pluk de muntblaadjes van de harde takjes en gooi de takjes weg. Maak de knoflook, sjalotten en jalapeƱopeper schoon. Hak grof en doe dit samen met de verse en gedroogde kruiden bij de kikkererwten in de keukenmachine. Voeg nu ook de sesamzaadjes, bloem, bakingsoda en bakpoeder toe. Breng op smaak met peper en zout. Maal dit grof tot een droog korrelig mengsel.
  • Maak mooie even grote balletjes van het mengsel. Laat deze opstijven in de koelkast. Verhit de zonnebloemolie tot ongeveer 180 graden in een grote wokpan. Frituur hier de falafel in kleine porties knapperig in. Doe er niet teveel tegelijk in, dan daalt de temperatuur van de olie te veel en dan kunnen de balletjes uit elkaar vallen.
  • Serveer de falafel met een (pita)broodje of (zelfgemaakt) flatbread. Snijd er wat plakjes komkommer bij en schenk er wat magere yoghurt overheen. Smakelijk šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *