Aardbeien sponscake met roze muisjes

Aardbeien sponscake met roze muisjes

Als je me kent of als je me al wat langer volgt, dan weet je dat ik het leuk vind om kraamcadeautjes te bakken voor vrienden 🙂 Het liefst altijd weer wat anders! Ondanks dat mijn babykoekjes favoriet zijn :p

Deze keer maakte ik deze roze sponscake voor een Molukse vriendin, natuurlijk met roze muisjes om het helemaal af te maken! De vriendin en de cake gingen mee op vriendenweekend en de cake was zó op! Meestal een goed teken 🙂

Ben je dus nog op zoek naar iets leuks voor een babyshower of wil je een leuk kraamcadeautje bakken? Voor beide gelegenheden is deze cake helemaal top! Niet zo moeilijk, zo klaar, lekker en hartstikke leuk om te geven 🙂

Geniet ervan!

Aardbeien sponscake met witte chocolade en roze muisjes: leuk voor een babyshower!
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Aardbeien sponscake met roze muisjes

Voorbereiding 20 min
Bereiding 45 min
Totale bereidingstijd: 1 uur 5 min
Porties: 1 sponscake
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Aardbeien sponscake

  • 4 eieren
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 40 ml zonnebloemolie
  • 110 ml melk
  • 1 tl vanille extract
  • roze kleurstof
  • 120 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • mespunt zout
  • 3 el gevriesdroogd aardbeienpoeder

Topping

  • 150 gram witte chocolade
  • roze muisjes

Instructies

Aardbeien sponscake

  • Zet 2 grote kommen klaar en verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht). Splits de eieren en doe de eiwitten in de ene kom en de eidooiers in de andere kom.
  • Mix de eidooiers in ongeveer 10 minuten bleek en luchtig met 50 gram van de suiker en mix de eiwitten stijf met de overige 50 gram suiker.
  • Mix vervolgens de zonnebloemolie, melk en roze kleurstof door de eidooiers tot een mooi egaal roze mengsel. Voeg zoveel kleurstof toe totdat je een mooie lichte roze kleur hebt.
  • Voeg de bloem, het zout, aardbeienpoeder en bakpoeder toe aan het eidooiermengsel en mix dit ook door het mengsel.
  • Stap nu over op een spatel. Spatel nu deel voor deel de eiwitten door het eidooier-mengsel. Begin met een spatel en als je nog 'klontjes' eiwit ziet, kun je voorzichtig met een garde het beslag heel langzaam doorroeren.
  • Giet het beslag in de chiffon cakevorm en zet dit laag in de oven. Bak in 45 minuten gaar. Je kunt checken of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit? Dan is de cake gaar. Haal de cake uit de oven en laat deze ondersteboven afkoelen.
  • Als de cake volledig is afgekoeld, kun je met een satéprikker rondom te cake gaan (tussen de cake en de vorm) om de cake voorzichtig los te maken van de vorm. Doe dit aan de binnen en buitenkant van de cake. Haal de cake voorzichtig uit de vorm en leg de cake op een rooster

Topping

  • Smelt de witte chocolade en giet deze over de cake heen. Bestrooi de cake dan met roze muisjes en laat de chocolade uitharden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling