Spareribs uit de oven of van de bbq!

Spareribs uit de oven of van de bbq!

Zelf spareribs marineren en maken stond echt al lang op mijn lijstje om te doen! En dat zal er nu zeker vaker op komen te staan met verschillende soorten marinaders, rubs en glaces. Want dit is echt superlekker en elke minuut waard! Ik gebruikte voor dit recept overigens mijn zelfgemaakte cajunkruiden. Maar je kunt hier ook cajunkruiden uit de supermarkt voor gebruiken. Let dan wel op dat je niet de superzoute variant koopt. Dat nou namelijk heel erg zonde zijn.

En kies voor de cider die je in dit recept gebruikt vooral een variant die je zelf ook lekker vindt. Ik houd bijvoorbeeld niet zo van de zoete ciders die je veel in de supermarkt ziet zoals apple bandit of jillz. Ik zou zelf dan ook een wat drogere cider aanraden. Ga daarvoor bijvoorbeeld eens naar de slijter of bierspeciaalzaak. Of zoek eens online naar bijvoorbeeld Savanna dry of Strongbow cider.

Ik maakte deze spareribs in de oven en grillde ze af in op de barbecue. Dit is wat makkelijker dan de hele dag de temperatuur van de barbecue in de gaten houden en zorgen dat ze daarop gaar genoeg worden. Maar op deze manier (door ze af te grillen op de bbq) krijg je dus wel die heerlijke gerookte smaak! Best of both worlds dus. Ik vond het echt een succes en ga dit zeker vaker doen! Ga jij ook aan de slag met deze heerlijke spareribs?

Smakelijk.

Spareribs uit de oven of van de bbq, gestoofd in cider
Pin recept Delen op Facebook
3.29 van 7 stemmen

Spareribs uit de oven of van de bbq

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 3 uur 30 minuten
Marineren1 dag
Totale bereidingstijd: 1 dag 3 uur 50 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1,5 kilo spareribs
  • 6 el bruine suiker
  • 4 el cajun kruiden
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 flesje cider
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el honing
  • 2 el worcestershiresaus

Instructies

  • Mix de cajunkruiden met het paprikapoeder en de bruine suiker. Wrijf hier de spareribs mee in, dek af en laat een nachtje marineren in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 120 graden. Leg de spareribs in een ovenschaal. Maak de knoflook schoon en pers uit. Meng in een aparte kom de cider met de honing, worcestershiresaus, knoflook en mosterd. Giet dit bij de spareribs en dek de ovenschaal zo goed mogelijk af met aluminiumfolie. Stoof de spareribs in 3 uur gaar in de oven. Gebruik je de barbecue? Dan kun je de spareribs op dezelfde manier op een bbq met een temperatuur van 120 graden garen.
  • Haal na 3 uur de spareribs uit de oven of van de barbecue. Haal met een tang de spareribs uit de saus en dek af met aluminiumfolie. Schenk de marinade in een pannetje en kook dit in tot een mooi dik mengsel waarmee je straks de spareribs kunt bestrijken. Dit mag dus wel de consistentie van bijvoorbeeld barbecuesaus hebben.
  • Steek de barbecue goed warm of zet de grill van de oven aan. Bestrijk de spareribs met de ingekookte marinade en grill ze even op de barbecue of grill ze onder de grill in de oven totdat je een mooie plakkerige sparerib hebt. Je kunt de ribben tussendoor nog bestrijken met de marinade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.