Mix de cajunkruiden met het paprikapoeder en de bruine suiker. Wrijf hier de spareribs mee in, dek af en laat een nachtje marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 120 graden. Leg de spareribs in een ovenschaal. Maak de knoflook schoon en pers uit. Meng in een aparte kom de cider met de honing, worcestershiresaus, knoflook en mosterd. Giet dit bij de spareribs en dek de ovenschaal zo goed mogelijk af met aluminiumfolie. Stoof de spareribs in 3 uur gaar in de oven. Gebruik je de barbecue? Dan kun je de spareribs op dezelfde manier op een bbq met een temperatuur van 120 graden garen.
Haal na 3 uur de spareribs uit de oven of van de barbecue. Haal met een tang de spareribs uit de saus en dek af met aluminiumfolie. Schenk de marinade in een pannetje en kook dit in tot een mooi dik mengsel waarmee je straks de spareribs kunt bestrijken. Dit mag dus wel de consistentie van bijvoorbeeld barbecuesaus hebben.
Steek de barbecue goed warm of zet de grill van de oven aan. Bestrijk de spareribs met de ingekookte marinade en grill ze even op de barbecue of grill ze onder de grill in de oven totdat je een mooie plakkerige sparerib hebt. Je kunt de ribben tussendoor nog bestrijken met de marinade.